Поділитись:

Наші готують «гарячий прийом», – воєнний експерт про підготовку до нападу з Білорусі (відео)

Четвер, 16 червня 2022, 11:00
Наші готують «гарячий прийом», – воєнний експерт про підготовку до нападу з Білорусі (відео)

фото ілюстративне

На Білорусі, попри активний рух біля кордону, наразі не видно створення ударного угруповання, яке готове атакувати Україну.

Про це розповів воєнний експерт Олександр Мусієнко на каналі «Україна 24».

Зі слів експерта, рух білоруських військових та озброєння кордону з Україною відбувається ще з квітня і він буде наростати, адже там постійно тривають військові навчання. Незабаром розпочнуться чергові навчання у Гомельській області, до яких планують залучити резервістів.

«Це буде продовжуватися, але сказати, що видно створення ударного угруповання, яке готове атакувати Україну, поки що не можна. Хоча певні приготування до ведення військових бойових дій ведуться, вони на навчаннях відпрацьовують», – зазначив Олександр Мусієнко.

Тобто, вважає воєнний експерт, наразі білоруські війська не готові до вступу в повномасштабні активні бойові дії, хоч опосередковано вони вже беруть участь у війні від лютого.

Окрім того, наголошує Олександр Мусієнко, треба розуміти, що в Україні ніхто не гає часу і просто так не спостерігає за тим, що відбувається.

«У нас є територіальна оборона на місцях, укріплюються позиції для того, щоб навіть якщо білоруські війська зважаться на такий безглуздий крок, могли влаштувати їм «гарячий прийом». А зробити це по тих напрямках є можливість», – стверджує він.

У цьому випадку на боці України навіть природний ландшафт, особливо на Волині.

«Тому я поки що, скажімо, рівень загрози не переводив би на рівень «червоний». Він все ж таки «жовтий», – резюмує воєнний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів