Поділитись:

Відпочинок на Шацьких озерах: яка вартість цього року (відео)

Четвер, 16 червня 2022, 09:00

фото - @septembersunray

Шацькі озера – перлина Волині. Щороку туди приїжджає багато туристів зі всіх регіонів країни. Цього року війна неабияк вплинула на туристичний сезон, кількість тих, хто поїде відпочивати цього літа, – суттєво менша.

За скільки можна орендувати, кімнату чи котедж та чи підняли ціни, дізнавались журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Туристичний сезон 2022 на Шацьких озерах буде небагатолюдним. Причина усім відома – війна. Проте українці планують відпочинок хоч на кілька днів.

Нині найкращим варіантом для цього є Волинь, а саме її перлина – Шацькі озера. Щороку тут відпочивають туристи з усієї країни. І хто хоч раз тут побував, добре знає смак славнозвісних пончиків та пам'ятає тепло і чистоту води в озерах.

Можна сказати, що туристичний сезон тільки починається, на сайтах оренди житла можна знайти чимало оголошень на будь-який бюджет – від скромних кімнат до великих котеджів на кілька осіб.

Наприклад, котедж у селі Світязь на кілька осіб обійдеться у 2500 на добу.

Закрита територія, до озера кілька десятків метрів. Господиня житла Світлана розповідає: є усе необхідне для комфортного відпочинку, ціни не підвищували. Цього року не береться прогнозувати яким буде сезон.

«Будиночок зараз зайнятий. Сезон зараз є, тільки от похолодало ці два дні. Якраз він звільниться в липні. Я буду бачити, як буде йти літо. Можливо, будуть якісь знижки... Будемо бачити, яка ситуація цього сезону. Така ціна була минулого року, таку саму ми лишили на цей рік», – розповідає власниця котеджу.

Далі – більш бюджетний варіант.

Господар здає окремі кімнати біля озера Пісочне. В оголошенні зазначена ціна 200 гривень за добу. У кімнаті усе скромно: ліжко та столик. Також є кухня, душ та туалет. На вулиці – мангал та місце для відпочинку.

У коментарі розповідає: ціна може і збільшуватися, залежно від кількості людей. В основному намагався ціни не підвищувати.

«Люди купаються, але щоб люди приїжджали, як минулого року було, то немає. Але люди в санаторії відпочивають. Дехто купається. Вода тепла. Тільки от зараз день-два було похолодання», – зазначає господар.

На сторінці оголошень ціни на житло на Шацьких озерах коливаються від 200 – 450 гривень до 5 – 7 тисяч. Ціна залежить від рівня комфорту проживання: бази відпочинку, приватний сектор, котеджі або відпочинкові комплекси готельного типу.

Якщо ви плануєте поїхати парою на 4-5 днів, то за житло заплатите орієнтовно 2-3 тисячі.

Якщо ж у вас велика сім'я або велика компанія і орендуватимете котедж, доведеться викласти мінімум 5-7 тисяч.

Ціни, у порівнянні із минулим роком, майже не змінилися. Подорожчали лише пончики, які волинські господині печуть самотужки. Торік смаколик можна було придбати за 25-30 гривень, нині ціна вища – до 40 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів