Поділитись:

Мєдвєдєв заявив, що через 2 роки «України не буде», в ОП відповіли

Середа, 15 червня 2022, 22:44
Мєдвєдєв заявив, що через 2 роки «України не буде», в ОП відповіли

Заступник голови ради безпеки росії Дмітрій Мєдведєв 7 червня у своєму Telegram-каналі висловив сумнів у тому, що Україна залишиться на карті світу за два роки.

Медведєв прокоментував повідомлення американського журналу Foreign Policy. Видання, посилаючись на джерела, написало 14 червня, що Україна запропонувала США домовитися про постачання скрапленого газу за схемою ленд-лізу. Водночас держава хоче здійснити оплату після того, як наростить власний видобуток палива. Як сказав голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко, у США здивувалися такій пропозиції, але сприйняли її добре.

«Бачив повідомлення, що Україна за ленд-лізом хоче отримати від своїх заокеанських господарів СПГ з оплатою постачання за два роки. Інакше цієї зими просто замерзне. Тільки питання. А хто сказав, що за два роки Україна взагалі існуватиме на карті світу? Хоча американцям уже байдуже – вони настільки вклалися у проєкт «анти-Росія», що решта для них – дрібниця», – написав Мєдвєдєв.

На його заяву відреагував радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«Якби російський імперіалізм мав обличчя, це був би Мєдвєдєв. Маленька людина з великими комплексами, єдина можливість якої привернути до себе увагу й самоствердитися – бризнути отрутою в бік України або погрожувати світу. Україна була, є і буде. Де буде Мєдвєдєв за два роки – питання», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, Мєдвєдєв заявив, що відмова України домовлятися з росією веде до зменшення шансів на дипломатичне врегулювання конфлікту і загрожує Україні втратою суверенітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів