Поділитись:

«Закентувалися»: Луцьк налагодив контакти з американським містом

Середа, 15 червня 2022, 17:46
«Закентувалися»: Луцьк налагодив контакти з американським містом

Луцьк активно працює над розширенням географії співробітництва задля налагодження корисних контактів і пошуку нових шляхів розвитку. Зокрема, 2 червня 2022 року між містами Кент (США) та Луцьк (Україна) офіційно задекларували намір щодо початку процедури встановлення побратимських відносин.

Про це повідомляє Управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міської ради.

Відповідний документ підписали у місті Кент, США, під час онлайн зустрічі Луцького міського голови Ігоря Поліщука та мера міста Кент Дейни Ральф. Окрім очільників міст учасниками заходу були також: голова ради міста Кент Білл Бойс, Почесний консул України в Сіетлі (США) Валерій Голобородько та депутат Луцької міської ради Роман Кравчук.

Ігор Поліщук передусім подякував за надзвичайно вагому підтримку від США, яку отримує Україна в час війни. Висловив сподівання на розвиток взаємно корисної, плідної та результативної співпраці між містами Кент і Луцьк. Підкреслив зацікавлення в обмінах кращими практиками муніципального управління у різних сферах.

Американська сторона висловила солідарність з народом України в непростий час та зауважила, що на підтримку нашої держави з початку війни світлові інсталяції міста Кент підсвічуються синьо-жовтим. Дейна Ральф  підкреслила зацікавлення у налагодженні двосторонньої співпраці в напрямках розвитку економіки та бізнесу. Пані мер запропонувала приділити особливу увагу обмінним візитам студентів та учнів, адже саме через молодь можна закласти фундамент для багаторічної дружньої співпраці.

На завершення зустрічі сторони домовились працювати в напрямку встановлення побратимських відносин на користь громад обох міст. Учасники заходу висловили сподівання на швидке завершення війни в Україні та на особисті зустрічі в мирний час.

Довідково: Кент стане першим містом-побратимом Луцька у США. У цьому місті проживає чимало українців, зокрема і лучан, що стало основою для розгляду перспектив встановлення побратимських зв’язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів