Поділитись:

Скандал з гуманітаркою на Волині: фонд Юрія Гупала прокоментував звинувачення

Середа, 15 червня 2022, 16:08
Скандал з гуманітаркою на Волині: фонд Юрія Гупала прокоментував звинувачення

У середу, 15 червня, СБУ на Волині заблокувала одразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку.

У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались за готівку.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації  обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Як стало відомо пізніше, мова йде про Благодійний фонд «Віримо в Україну», засновником якого є заступник голови Волинської ОВА Юрій Гупало.

Пізніше у Фонді прокоментували скандал з гуманітарною допомогою.

Відповідне повідомлення опублікували на сторінці Фонду у Фейсбуці.

Офіційно повідомляємо, що ніякого відношення до вчинення злочинних дій, передбачених частиною третьою статті 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв, або безоплатної допомоги), наш благодійний фонд немає», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці Фонду, затримана СБУ за звинуваченнями у вчиненні даного злочину, особа Ю.К. зверталася до Фонду і цілого ряду благодійних організацій з пропозицією передати безкоштовно для потреб ЗСУ автомобілі, які він мав за кордоном.

«На підставі наданих Ю.К. технічних документів, нашим фондом було дійсно підготовлено клопотання на ввезення цих транспортних засобів на територію України, проте, жоден із них після перетину кордону нам переданий не був. Як з’ясувалося згодом, Ю.К. виявився шахраєм і разом зі спільниками налагодив злочинну схему продажу автомобілів, ввезених із-за кордону як благодійну допомогу для потреб ЗСУ та ТРО», – запевняють на сторінці Фонду.

Після затримання чоловіка і оприлюднення інформації про злочинні схеми, реалізовані цими «псевдоволонтерами», у Фонді підготували звернення до СБУ з метою всебічної перевірки фактів діяльності Ю.К. і наявності автівок, які мали бути ввезені від Фонду на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 грудня 2023
29 листопада 2023
20 листопада 2023
26 жовтня 2023
14 жовтня 2023
25 вересня 2023
15 вересня 2023
12 вересня 2023
31 липня 2023
06 липня 2023