Поділитись:

На Волині СБУ заблокувала дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою (фото)

Середа, 15 червня 2022, 10:16

СБУ на Волині заблокувала одразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку. У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались  за готівку.

Про це сайту луцьких новин «Конкурент» повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж  одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації  обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту  

Іншу схему організував мешканець міста Ковель, який ввозив автівки з країн ЄС як гуманітарну допомогу, а в подальшому продавав їх на загальних підставах.  

Правоохоронці викрили зловмисника під час продажу двох транспортних засобів на загальну суму понад пів мільйона гривень.

У межах кримінального провадження зловмиснику вирішується питання про повідомлення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України

Спецоперації з викриття махінацій з гуманітарною допомогою проводилась співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

 

Нагадаємо, що Служба безпеки України опублікувала відео з камер відеоспостереження, на якому російські військові грабують один з магазинів у Сумській області на початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023
22 грудня 2023
16 грудня 2023
08 грудня 2023
05 грудня 2023
29 листопада 2023