Поділитись:

Зеленському і його чиновникам доведеться говорити з росією, – Макрон

Середа, 15 червня 2022, 14:27

Президент Франції Еммануель Макрон посилив свою риторику щодо росії, але водночас заявив про необхідність переговорів з москвою.

Про це він заявив під час візиту до Румунії повідомляє «Українська правда» з посиланням на Radio Free Europe Radio Liberty.

Макрон зазнав критики з боку України та східноєвропейських союзників за те, що вони вважають меншою підтримкою Києва у протистоянні російським військам. Зокрема, президент Франції застерігав від приниження росії.

«Ми зробимо все, щоб зупинити військові сили росії, допомогти українцям та їхній армії та продовжувати переговори», – сказав Макрон французьким, американським, британським та іншим союзним військовим на військовій базі НАТО Когальнічану поблизу румунського чорноморського порту Констанца.

Макрон має відвідати столицю Молдови Кишинів пізніше 15 червня для консультацій з президенткою Маєю Санду. За даними ЗМІ, 16 червня він також відправиться до Києва з візитом, до якого також приєднаються канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс.

«Нам потрібно підтримати Україну», – сказав Макрон на спільній пресконференції з Йоганнісом 15 червня.

Коли його запитали про його неодноразові заяви про те, що росію не слід принижувати, Макрон зазначив, що з першого дня Франція чітко сказала, що росія є агресором

«Але ми повинні бути чіткими: ми не воюємо з росією. Українському президенту та його чиновникам доведеться вести переговори з росією»,– додав президент Франції, який регулярно проводить телефонні переговори з президентом рф.

Як повідомляє BFMTV, європейці також мають бути залучені до переговорів з Росією.

Нагадаємо, 15 червня прем'єр-міністри Чорногорії Дрітан Абазович та Албанії Еді Рама відвідали зруйновані Ірпінь і Бородянку на Київщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів