Поділитись:

Макрон закликав не принижувати росію

Субота, 04 червня 2022, 14:39
Макрон закликав не принижувати росію

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дуже важливо не принижувати росію, щоб, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення.

Про це він сказав в інтерв'ю регіональним газетам, опублікованому в суботу, 4 червня, повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Макрон намагався підтримувати діалог з президентом росії владіміром путіним після вторгнення рф в Україну в лютому. Його позицію неодноразово критикували деякі країни в Європі, оскільки вони розглядають її як підрив зусиль з тиску на путіна.

«Ми не повинні принижувати росію, щоб у день, коли припиняться бойові дії, ми могли побудувати вихідний пандус дипломатичними засобами», – сказав Макрон.

Він також висловив переконання у тому, що роль Франції – бути посередницькою державою.

Макрон регулярно спілкувався з путіним після вторгнення в рамках зусиль щодо припинення вогню та початку переговорів між Києвом і москвою.

«Я думаю, і я йому сказав, що він робить історичну і фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії», – сказав Макрон.

Франція підтримує Україну у військовому та фінансовому плані, але з початку війни Макрон не був у Києві, як інші лідери ЄС, чого Україна хотіла від нього. Макрон сказав, що не виключає такої поїздки.

Нагадаємо: нещодавно глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про тенденцію до діалогу між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів