Поділитись:

55 днів небезпеки: як волинські піротехніки розміновували Чернігівщину (відео)

Середа, 15 червня 2022, 11:20
55 днів небезпеки: як волинські піротехніки розміновували Чернігівщину (відео)

Російські війська, відступаючи з тимчасово окупованих територій на півночі України, залишили після себе чимало неприємних «сюрпризів». Після деокупації Чернігівщини волинські рятувальники відправилися у регіон аби допомогти колегам розмінувати територію, зачистити її від бомб та снарядів, які не розірвалися.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Волинські сапери провели на Чернігівщині 55 днів, і за цей час 80 разів долучались до виконання різних робіт, виявили більше ніж 1 600 вибухонебезпечних предметів та обстежили 70 гектарів території

Піротехніки працювали у будинках, на подвір'ях, у городах, полях, лісопосадках. Начальник групи піротехнічних робіт ДСНС Волині Віталій Галаша розповів, що  окупанти дуже боялися українських військових, тому біля своїх позицій мінували чималу територію. А коли відступали, залишали «сюрпризи» навіть у цивільних будинках.

Рятувальникам на деокупованих територіях допомагали працювати і чотирилапі. Волинські піротехніки кілька разів виїжджали із відомим псом Патроном. Окрім пошуку вибухонебезпечних предметів, він допомагав і морально. Особливо дітям, які на власні очі побачили усі жахіття війни. Віталій Галаша називає це «певним моральним та психологічним розмінуванням».

Коли ж остаточно вдасться розмінувати територію хоча б Чернігівщини, ніхто не береться прогнозувати. Але відлуння Першої та Другої світових воєн показують нам, що роботи в українських піротехніків – на кілька, а то і на десятки років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів