Поділитись:

Напрямки освіти у Польщі, що обирає українська молодь

Субота, 11 червня 2022, 23:50

Українці, які вирішили вступати до польського вишу, не обмежені у виборі факультету для вступу. А вибір актуальних спеціальностей там чималий.

Разом з представниками компанії UP-STUDY, що допомагають охочим вступити до польських ВНЗ, БУГ розповідає про три популярні напрямки вищої освіти, які наші співгромадяни опановують у Польщі. Детальніше зупинимося на перевагах кожного.

Програмування та IT

Айтівців готують різні університети в Польщі, такі як Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві, Академія Суспільних Наук у Варшаві. Українці, які вирішили вступати до польського вишу, не обмежені у виборі факультету для вступу. А вибір актуальних спеціальностей там чималий! 

Детальніше зупинимося на перевагах кожного.зі, Колегіум Да Вінчі у Познані, Західнопоморський Університет Бізнесу у Щецині та інші.

У Польщі можна отримати вищу освіту за будь-яким айті-напрямком. Наприклад, стати спеціалістом з кібербезпеки або розробником мобільних застосунків, інженером з безпеки даних або фахівцем з комп’ютерної графіки. Погодьтеся, рівень знань та навичок спеціалістів після кількарічної програми навчання вищий, ніж у тих, хто самотужки опанував тижневі онлайн-курси. 

Сприяючи працевлаштуванню юних IT-кадрів, університети регулярно організовують зустрічі студентів із потенційними роботодавцями, пропонують програми для стажування в обраній компанії.

Маркетинг та PR

Престижні варшавські університети: Академія Суспільних Наук, Університет Гуманітарних Наук і Психології та Collegium Civitas готують кваліфікованих фахівців за напрямом “Маркетинг та PR”. Під час навчання студенти вчаться створювати бренди, підтримувати позитивну репутацію компанії у мережі, складати медіаплани рекламних кампаній, співпрацювати зі ЗМІ. 

Від професійної роботи маркетолога та піарника залежить розвиток та прибуток компанії, тож кількість таких вакансій тільки зростає. Звичайно, роботодавець віддає перевагу європейському диплому, особливо отриманому під час англомовної програми навчання.

Логістика та транспорт

Галузь логістики розвивається дуже динамічно, а кваліфіковані кадри як золото. Без логіста не обходиться жоден товарний та виробничий бізнес. Тому польські виші активно відкривають нові факультети, де навчають логістів, аналітиків ланцюгів поставок, спеціалістів з міжнародної логістики, експедиторів. Диплом фахівця можна отримати у багатьох містах: Варшаві, Познані, Вроцлаві, Лодзі.

Абітурієнтів приваблює можливість працювати у великій компанії та отримувати солідний оклад, обіймаючи посаду, скажімо, комерційного директора чи спеціаліста з розширення ринку збуту. Ба більше, отримані знання та навички є чудовим підґрунтям для управління власною компанією, у роботі якої присутні логістичні процеси.

Та перш ніж подавати документи до вступу, експерти компанії UP-STUDY радять ознайомитися з усіма можливими напрямками навчання у Польщі. Адже деякі польські виші мають бакалаврські програми, які взагалі відсутні в Україні. Зокрема, тут можна отримати ступінь бакалавра у галузі косметології, дієтології та навіть моди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
22 лютого 2024
11:07
15 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024