На Волині відбувся всеукраїнський форум лісівників (фото)

Субота, 11 червня 2022, 12:23

На Волині відбувся всеукраїнський форум з питань охорони праці в лісовій галузі «Діймо разом заради миру і безпеки в Україні».

Про це йдеться на сторінці Держлісагентства України у Фейсбуці.

Обласні спеціалісти та інженери охорони праці побували на лісокомплексі, лісовому розсаднику, пройшли навчальну підготовку щодо надання домедичної допомоги та роботи із вибухонебезпечними предметами.

«Фахівцям з охорони праці необхідно вдосконалюватися та розвиватися. Тому теоретичні навчання і практична підготовка постійно супроводжують нашу роботу. Обмін досвідом - теж необхідний елемент у цій діяльності», – зазначив  головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Мусійовський.

Заготівля та виробництво – особливо небезпечні види робіт. У воєнний час це ще й ризики через замінування територій, зазначають лісівники.

Фахівець обласного управління Олександр Боровицький отримав нагороду як лідер року за впровадження проєкту «Vizion Zero» – прагнення до нульового травматизму. Вперше міжнародна практика з безпечної організації праці запроваджується саме у держлісгоспах Волинської області.

«Питання охорони праці надважливі, ми завжди приділяємо цьому напрямку особливу увагу. Адже це не просто елемент діяльності, це безпека і життя людей. У держлісгоспах Волині 2025 працівників. За останні 5 років у реалізацію завдань з охорони праці держпідприємства області вклали 65 млн грн. В середньому в рік – понад 12 млн грн», – зазначив начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко.

centerОлександр Кватирко
 

.
Нова воєнна реальність – нові виклики. Тому форум націлений на такі заходи й завдання, які здатні мінімізувати витрати. У ньому поєднані навчання щодо роботи на шляху до нульового травматизму та особливості праці у воєнний час.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що лісгоспи Волині надали допомоги армії на 10 мільйонів гривень, ще на 2 мільйони гривень роздали гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: