Поділитись:

У Чернівцях силовики проводять обшуки військової адміністрації – ЗМІ

П'ятниця, 10 червня 2022, 13:42
У Чернівцях силовики проводять обшуки військової адміністрації – ЗМІ

У будівлю Чернівецькій ОВА 10 червня навідалися правоохоронці. Вони проводять обшуки в адміністрації.

Про це інформує 24 канал з посиланням на ресурс Молодий Буковинець

Деталі про обшуки в обласній адміністрації Чернівців

Офіційної інформації про причину обшуків наразі немає. Однак силовики на місці події підтвердили, що проводять слідчі дії.

Журналісти 24 каналу звернулися за поясненням до правоохоронних відомств. Так, у Службі безпеки України повідомили, що не причетні до обшуків. Те саме розповіли у пресслужбі Державного бюро розслідувань. Працівники теруправління ДБР Хмельницького не проводять вказані обшуки. Можливо, це інші правоохоронні органи,
– зазначила речниця Катерина Герасімчук.

Представниця ДБР Ольга Чиканова також підтвердила, що слідчі дії проводить не її відомство.

За даними СБУ, на місці події працюють представники Офісу генпрокурора і столичні поліцейські. Водночас речниця Нацполіції Мар'яна Рева сказала у коментарі, що не володіє інформацією про обшуки в Чернівецькій ОВА.

До речі, будівлю адміністрації оточили. Суспільне пише, що на місці події також є нацгвардійці.

Осачук заперечив обшуки у своєму кабінеті

Місцеві ЗМІ повідомили, що обшуки проводять в кабінеті голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука. Однак чиновник цю інформацію заперечив.

«Обшуків у мене у кабінеті не було. Ця інформація не відповідає дійсності. Я перебуваю на робочому місці», – заявив голова ОВА.

Водночас він не відповів на питання, чи загалом були обшуки в будівлі обладміністрації.

Раніше заступника голови ОВА викрили на махінаціях з гумдопомогою

На початку червня СБУ повідомила, що заступника голови Чернівецької ОВА підозрюють у махінаціях з гуманітарною допомогою. За даними слідства, він сприяв тому, щоб автомобілі швидкої допомоги, які безкоштовно передали з Італії, використовували для комерційних цілей.

Чиновник відповідав за розподіл «швидких» і визначив один з обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги. Разом з ним оборудку проводив директор лікарні. Керівник медзакладу переоформив 5 "швидких" на свою благодійну організацію. Все для того, щоб надавати платні послуги з транспортування хворих.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що вчинене в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану. Досудове розслідування у справі триває.

Можливо, обшуки пов'язані з цією справою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
06 березня 2024
15:10
24 лютого 2024
09:30
16 лютого 2024