Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 червня

Четвер, 09 червня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 9 червня:

Про ризик появи холери на Волині

Окрім інфекцій, які традиційно реєструються на території Волині, існує ризик завозу холери з південних областей, де ця хвороба є ендемічною.

Про це заявила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Ірина Єнжиєвська

«У нас є чітка система епідеміологічного нагляду і моніторингу за холерою. Кожен випадок діареї з тяжким перебігом підлягає окремому лабораторному дослідженню. Такі дослідження розпочинаються щороку з 1 травня і закінчуються наприкінці літа, коли минає епідемічний сезон цієї хвороби. Наразі випадків, де б можна було запідозрити холеру, на сьогодні в області не було», – зазначила вона. 

Про суд над 45-річним ухилянтом з Ковеля

 

Судитимуть волинянина, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Ковельські прокурори скерували до суду обвинувальний щодо 45-річного жителя Ковеля, який ухилявся від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Чоловік, перебуваючи на обліку як військовозобов’язаний, за результатами медичного огляду, проведеного у квітні 2022 року військово-лікарською комісією, був визнаний придатним до військової служби та отримав повістку для відправки у військо.

У визначений день, 05 травня 2022 року, він відмовився від відправки у складі команди для проходження служби, відтак невдовзі постане перед судом.

Про єдинорога, дівчину та зілля

 

Луцькі рятувальники дістали з води дівчину, яка плавала на надувному єдинорозі, і заплуталася у зіллі. 

Інцидент трапився на Центральному пляжі у обідню пору четверга, 9 червня. На березі рятувальники саме проводили навчання і нагадували відпочивальникам правила безпеки на воді. Тоді група рятувальників, що була на човні у річці, помітила дівчину, яка борсається поруч із надувним єдинорогом. 

Вона запливла на ділянку, повну водоростей, і не могла звідти вибратися. Спершу відпочивальниця відмовилася від допомоги, але зрештою зрозуміла, що самотужки не випливе. Тоді її на човен забрали рятувальники. Дівчина відбулася легким переляком. 

На березі стояли інші відпочивальники, які вчилися правильно поводитися на воді. Рятувальники наголосили, що самому не можна запливати у такі небезпечні ділянки, і у воді слід іти, тільки коли впевнений у своїх силах та навичках. 

Поки дівчину везли до берега, єдинорога віднесло течією. Його зрештою витяг з води працівник рятувального поста. 

Інші важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів