Поділитись:

Тільки у Києві ліквідували близько сотні ворожих ДРГ (відео)

Середа, 08 червня 2022, 16:33
Тільки у Києві ліквідували близько сотні ворожих ДРГ (відео)

Лише у Києві від початку війни українські силовики знешкодили близько сотні ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в ефірі телеканалу Конкурент TV.

«Лише у Києві було ліквідовано біля ста таких ДРГ, як «сплячих», так і активних. Поліція зробила дуже велику профілактичну роботу. Всі ці угрупування – «криміналітет». Потрібно розуміти, що росіяни працюють, як правило, через «криміналітет». За останні місяці все це було дуже сильно взято під контроль і зачищено», – зазначив Віктор Андрусів. 

За словами посадовця в Україні ще лишаються такі групи та окремі агенти, але шансів на успішну диверсію у них лишилося дуже мало. Зокрема й тому, що в Україні практично всюди перебувають озброєні люди, тож така ДРГ у разі прояву активності може бути ліквідована звичайними громадянами.

«Дуже багато блокпостів та перевірок. Не так просто щось перевезти і щось зробити. Станом на сьогодні роль таких ДРГ – це коригування вогню «високоточної» російської зброї. Це максимум, що можуть робити такі групи», – зазначив Віктор Андрусів.

Посадовець додав, що коли йшла атака на Київ, ДРГ мали конкретні цілі та об'єкти у столиці, які вони мусили захопити та утримувати до приходу основних російських військ.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів оцінює ймовірність відкритого вступу армії Білорусі у війну проти України як вкрай низьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів