Поділитись:

Радник глави МВС оцінив ймовірність нападу з Білорусі на Волинь (відео)

Середа, 08 червня 2022, 13:30
Радник глави МВС оцінив ймовірність нападу з Білорусі на Волинь (відео)

Радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів оцінює ймовірність відкритого вступу армії Білорусі у війну проти України як вкрай низьку.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу Конкурент TV.

«Я даю цьому сценарію дуже малий відсоток. Списувати таку загрозу повністю не можна, але я в таке взагалі не вірю», – зазначив Віктор Андрусів. 

На думку посадовця, зараз для Білорусі вкрай несприятлива ситуація для вступу у війну. Адже логічніше було б наступати, коли російські війська стояли під Києвом, тоді таке вторгнення підтримувало б «операцію» біля Києва.

«Зараз якщо вони будуть робити щось подібне, то будуть це робити самі. Без підтримки російської армії. І це збільшує шанси на те, що ця операція буде провалена», – вважає Віктор Андрусів. 

Посадовець додав, що Лукашенко розуміє наслідки вторгнення, адже через перших загиблих білорусів на вулиці країни вийдуть люди з масовими протестами проти війни. Тож в перспективі, вважає Андрусів, вступ Білорусі у війну може спровокувати революцію в цій країні й путін замість продовження війни в Україні буде вимушений окуповувати Білорусь.

Нагадаємо, що скоро українським чоловікам можуть дозволити виїжджати за кордон на певних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів