Поділитись:

Скандальна російська пропагандистка Овсяннікова заявила, що вона українка

Вівторок, 07 червня 2022, 12:24
Скандальна російська пропагандистка Овсяннікова заявила, що вона українка

Скандальна російська пропагандистка, ексредакторка «Первого канала» Маріна Овсяннікова, яка стала відомою після так званого «протесту» з плакатом в ефірі цього телеканалу,  заявила, що вона українка. 

Таку заяву жінка зробила після відвідин України на початку червня цього року. Зокрема, російське видання «Медуза» повідомляє, що українці дуже холодно зустріли Овсяннікову, і зрештою їй ледь вдалося виїхати з країни через Румунію. 

«Журналісти стали кричати, що я москалька, агент ФСБ, пропагандист, що колишніх пропагандистів не буває, що мене треба заарештувати. Зрештою служба Welt евакуювала [мене] найнеймовірнішими шляхами. Я навіть від страху відмовилася зустрічатися [з радником голови МВС України Антоном Геращенком, який запропонував провести інтерв'ю замість пресконференції], він мене одразу вніс до бази "Миротворець", і я втекла. Це був якийсь жах, ми ледве виїхали машиною через Румунію, я дивом поїхала», — розповіла вона.

Після візиту і шквалу критики медійниця опублікувала допис у фейсбуці, де «відповіла» на звинувачення українців. Зокрема, вона зазначила, що українці і росіяни – не братні народи. Що вбиває не путін, а звичайна русня, і що росіяни несуть колективну відповідальність за цю війну. Наприкінці додала, що вона не росіянка, а українка, і на знак підтримки України змінить своє прізвище на Ткачук. 

Скандальна російська пропагандистка Овсяннікова заявила, що вона українка 

Як повідомляє Детектор медіа, 1 червня в Києві в офісі інформагенції «Інтерфакс-Україна» мала відбутися пресконференція «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда». Її скасували за пів години після публікації анонсу 31 травня.

Також Овсяннікова мала завітати на зустріч із студентами Інституту журналістики Київського національного університету імені Шевченка. Втім, відразу отримала відмову від керівництва навчального закладу.

Згодом росіянка опублікувала в соцмережах дописи, ніби відвідала Одесу та Київ. 

1 червня її внесли до бази «Миротворця».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024