Поділитись:

Нацрада закликає не вручати «Премію ЗМІ за свободу» російській пропагандистці Овсянніковій

П'ятниця, 22 квітня 2022, 04:31
Нацрада закликає не вручати «Премію ЗМІ за свободу» російській пропагандистці Овсянніковій

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить відмовитися від вручення премії Марині Овсянніковій, колишній редакторці російського пропагандистського «Первого канала», а також звільнити її з роботи в німецькому медіа, про що йдеться в опублікованому зверненні.

Про це пише Суспільне.

Раніше німецька Weimer Media Group назвала лавреатів цьогорічної «Премії ЗМІ за свободу» – ними стали президент України Володимир Зеленський, колишня кандидатка в президенти білорусі Світлана Тихановська та Марина Овсяннікова.

Натомість Нацрада заявляє, що рішення Weimer Media Group зрівняти у важливості для просування демократії та миру у Європі президента України і працівниці головного кремлівського пропагандистського рупора «Першого каналу» є неприйнятним та закликає її керівництво і журналістів відмовитися від вручення премії Овсянніковій.

«Уявна сміливість пані Овсяннікової є частиною сценарію, розробленого одним з головних пропагандистів путінського режиму, керівника Першого каналу Костянтина ЕРНСТА, який, до речі, у багатьох європейських країнах перебуває під санкціями у зв’язку з невмотивованим і надзвичайно жорстоким вторгненням росії до України», – коментує Нацрада.

Також регулятор закликає не співпрацювати з російською пропагандисткою:

«Ми б воліли, аби Axel Springer Verlag, що володіє виданням Die Welt, відмовилася взагалі від співробітництва з пані Овсянніковою, як прикладом "консервування" впливу путінської команди на європейські мізки декількох поколінь», – йдеться в зверненні.

Повний текст заяви можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
28 жовтня 2023
20 травня 2023
19 травня 2023
01 березня 2023
21 лютого 2023
16 грудня 2022
02 вересня 2022
12:31
22 серпня 2022
20 серпня 2022