Поділитись:

«Батюшка зазомбував усіх»: на Любешівщині скандал через перехід громади до ПЦУ (відео)

Понеділок, 06 червня 2022, 22:02

На Любешівщині прихожани ще однієї волинської громади вирішили вийти зі складу УПЦ МП та приєднатись до Православної церкви України.

Про це дізнавались журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Інцидент стався в селищі Ветли.

Так і у неділю 5 червня зібралися на збори, щоб розв'язати накипіле питання, люди у селі Ветли, що на Любешівщині. Коли ж прихожани прийшли до церкви аби провести збори – їх зустріли зачинені ворота та розлючені прихильники УПЦ МП.

За словами жительки села Ветли, влаштувати збори про перехід вирішила більшість громади. Перед цим серед місцевих провели опитування й за те, щоб перейти в ПЦУ проголосували 250 селян. Жінка зізнається – на її рішення та й інших односельців вплинула кривава війна, яку в Україні влаштували рашисти. Тож ветляни вирішили якнайшвидше позбутись усього російського у рідному селі.

«Ми не проти, щоб наш батюшка оставався, але він навідріз відмовляється переходити. сказав своїм парафіянам і нав’язав їм таку думку, що то розкол. ніхто не збирався її захоплювати. ми просто хочемо, як усі. у нас війна і наші діти гинуть. ми хочемо, щоб в нас була ПЦУ, а він зазомбував всіх», – розповідає ветлянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів