Поділитись:

Ганятимуть шкіряного «під бомбами»: в Україні відновлять футбольний сезон

Неділя, 05 червня 2022, 17:47
Ганятимуть шкіряного «під бомбами»: в Україні відновлять футбольний сезон

Очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що команди гратимуть «під бомбами».

Про це пише Суспільне.Спорт

Через початок повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала росія за підтримки Білорусі, усі українські спортивні змагання довелось достроково завершити. Зокрема, це сталось і з чемпіонатами України з футболу як серед жінок, так і серед чоловіків.

Водночас в Українській асоціації футболу вже почали шукати способи відновити змагання на території України. Так, раніше в УАФ розглядали можливість проводити матчі в Києві або ж на заході України. При цьому низка клубів, які грають у найвищому дивізіоні чоловічого чемпіонату УПЛ, уже оголосили про те, що не зможуть зіграти в сезоні 2022/2023 через збитки, які їм завдала війна.

В інтерв'ю з Associated Press (АР) президент УАФ Андрій Павелко підтвердив, що наступний розіграш національної першості з футболу проводитиметься саме в Україні, попри воєнний стан і загрозу бомбардувань українських міст російською армією. Ба більше, Павелко заявив, що новий сезон розпочнеться вже в серпні. Це рішення було прийнято після обговорення з президентом України Володимиром Зеленським.

«Ми разом із президентом прийняли рішення, що в серпні відновимо чемпіонат України. В Україні ми будемо грати на всіх рівнях: УПЛ, перша ліга, друга ліга, жіночий чемпіонат. На всіх рівнях ми розпочнемо у серпні. Я повідомив Чеферіну (Александр Чеферін – президент UEFA)  та Інфантіно (Джанні Інфантіно – президент FIFA), що ми відновимо чемпіонати під час воєнного стану в Україні, під бомбами. Ми розраховуємо на їхню підтримку. Ми обговорюємо деталі. Ми обговоримо з нашою військовою радою та урядом, як це безпечно все організувати», – заявив Павелко в коментарі для АР.

Нагадаємо, що у неділю, 5 червня, відбудеться поєдинок фіналу плей-оф відбору на Чемпіонат світу з футболу 2022, в якому Збірна України зіграє проти збірної Уельсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів