Поділитись:

«Челсі» остаточно змінив власника: росіянин Абрамовіч продав клуб за 4.25 млрд фунтів

Вівторок, 31 травня 2022, 06:37
«Челсі» остаточно змінив власника: росіянин Абрамовіч продав клуб за 4.25 млрд фунтів

Процес продажу "Челсі" остаточно завершений. Права на власність клубом перейшли від росіянина Романа Абрамовіча консорціуму Clearlake Consortium, який очолює американець Тодду Бьолі.

Про це повідомляється у пресрелізі лондонського клубу, пише Суспільне Спорт.

Загальна вартість інвестицій консорціуму Бьолі склала 4.25 млрд фунтів (5.2 млрд доларів). З них 1.75 млрд фунтів будуть вкладені безпосередньо у "Челсі", тоді як ще 2.5 млрд – саме вартість придбання клубу.

Придбання "Челсі" означає завершення епохи існування лондонського клубу під керівництвом Романа Абрамовіча. У 2003 році росіянин придбав "Челсі" – за цей період клуб здобув 21 трофей, серед яких п'ять – перемоги в АПЛ, а ще два – трофеї Ліги чемпіонів.

Процес продажу "Челсі" тривав упродовж кілька місяців. Лише у середу, 25 травня, перехід прав власності на клуб був погоджений після того, як уряд отримав юридичні гарантії, що Абрамовіч не матиме фінансових вигід від його продажу.

Кошти, які Бьолі заплатив за придбання клубу, будуть заморожені у банку Великої Британії, після чого британський уряд має їх надіслати як гуманітарну допомогу Україні через війну, яку розв'язала Росія.

Придбання "Челсі" консорціумом Бьолі означає, що тепер лондонський клуб може відновити повноцінну діяльність. Через санкції, які були накладені на Абрамовіча, лондонцям було заборонено підписувати нових футболістів або ж продовжувати контракти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів