Поділитись:

«Волинська Стефанія» з обкладинки пісні Kalush Orchestra розповіла про фото

Неділя, 05 червня 2022, 09:50
«Волинська Стефанія» з обкладинки пісні Kalush Orchestra розповіла про фото

Писанкарка Леся Мартинюк, чию фотографію гурт Kalush Orchestra розмістив на обкладинці переможної пісні на Євробченні-2022, розповіла, що на світлині впізнав її чоловік.

Цим вона поділилася з інтернет-виданням БУГ

Одного вечора, переглядаючи музичні новини, чоловік пані Лесі натрапив на заставку до пісні, яка є переможницею цьогорічного міжнародного конкурсу «Євробачення». Запитав дружину, чи їй це нічого не нагадує. Родина не відразу наважилася розповісти про світлину на широкий загал. Але після певних роздумів все ж опублікували і порівняли світлини, адже Лесі Георгіївні було приємно, що обрали саме її зображення. Світлина ж належить їй, автором фото є брат жінки, Роман Яківчук.

Вона каже, що в дизайнера, який серед тисяч світлин вирізнив фотографію мисткині, – чудовий художній і естетичний смак. Адже там кожна деталь і реквізити мають свою історію і значення. Світлина оформлена під гуцульський стрій: домотканий килим на фоні, хустина – зав’язана за буковинськими мотивами, а сорочка – подільська, одна в єдиному екземплярі, жінка особисто складала її схему, ввели туди жовто-блакитні братики. Та й сама пані Леся є берегинею культурних традицій і українського фольклору, вона входить до спілки народних майстрів та є відомою писанкаркою України. Також її роботи продавали й дарували в різних країнах світу. Навіть відомий український проєкт Ukraїner приїжджав до мисткині у Володимир минулого року знімати ритуал написання писанок, який, до речі, Леся Мартинюк не розпочинає без одягання хустини та читання молитви.

Тому, зазначає жінка, їй шкода, що менеджери «Калуш Оркестра» не звернулися до неї за дозволом, адже вона б могла ще й доповнити образ матері Стефанії. Проте, пані Леся додає, що їхньої слави й грошей не хоче, бо їй вистачає своєї, тим більше не хоче скандалів і розбіжностей у теперішній воєнний час. Тому ніяких претензій до гурту виставляти не буде.

Після інтерв’ю вона додала, що до неї і її брата, Романа Яківчука, який є автором уже відомої світлини, все ж написали організатори з вибаченнями. Вони запропонували підписати угоду, згідно з якою авторське право збережеться за фотографом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
27 березня 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024
04 лютого 2024
30 січня 2024
28 січня 2024
10:20
19 січня 2024
16 січня 2024