Поділитись:

У «Л/ДНР» анонсували міжнародний трибунал для Зеленського та Порошенка

Четвер, 02 червня 2022, 22:53
У «Л/ДНР» анонсували міжнародний трибунал для Зеленського та Порошенка

фото ілюстративне

Терористи «ЛДНР» хочуть провести трибунал для Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Олександра Турчинова.

Окупаційна «влада» Донбасу розраховує, що в судилищі над українськими політиками та військовослужбовцями братимуть участь представники ЄС та США.

Про це інформує Цензор, посилаючись на заяву депутатки квазідержавних утворень Олени Шишкіної.

За її словами, окупаційна «влада» Донбасу готує міжнародний трибунал для притягнення до відповідальності українських політиків.

Шишкіна зазначила, що йдеться про в.о. президента України Олександра Турчинова, а також про п'ятого і шостого президентів – Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Колаборантка під час інтерв'ю ТАСС заявила, що під формулювання військовий злочинець підпадають не лише військовослужбовці, які натиснули на курок, а й генерали з керівництвом країни, які віддали накази.

«Це й ті президенти, а їх було – Турчинов, виконуючий обов'язки, Порошенко та Зеленський», – продовжила Шишкіна та звинуватила військово-політичне керівництво України у «відправленні нацистів на Донбас для вбивства мирного населення».

Керівництво невизнаної держави пригрозило кримінальною відповідальністю західним союзникам Києва, які надавали Україні військову допомогу для протистояння російським загарбникам.

Крім цього, як стверджує Шишкіна, влада ОРДЛО до кінця поточного літа планує провести трибунал над українськими військовослужбовцями, які брали участь у боях на Донбасі. Колаборантка також висловила сподівання, що в судилищі братимуть участь представники країн Заходу.

«Ми сподіваємося, що відданість правовому полю, міжнародним конвенціям візьме гору, і кожна країна, Європа та США зокрема надішле представників на міжнародний трибунал», – підсумувала колаборантка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів