Поділитись:

«путін – під*рас, шойгу – ганд*нище», – оприлюднили розмову двох російських полковників

Вівторок, 31 травня 2022, 15:49

«Схеми» отримали від одного з розвідувальних органів України ексклюзивні аудіозаписи, на яких російські полковники обговорюють керівників так званої «спецоперації» Росії в Україні.

Перехоплену розмову опублікували журналісти Радіо Свобода.

«Шойгу – полностью некомпетентный профан», «Путин – с**а, ёб***й пи***ас», «Дворников – вообще легенда по уе**нству», «наплодили целую плеяду лизоблюдов-уе**нов».

Також у розмові вони намагаються виправдати воєнні злочини армії РФ тезами російської пропаганди, які легко розвінчуються. Журналісти отримали дані, за допомогою яких вдалося ідентифікувати співрозмовників та підтвердити автентичність записів.

Один – полковник РФ, який керував ракетними дивізіонами при обстрілі Маріуполя у 2015-му, тоді загинуло 30 мирних мешканців. Інший – військовий медик, родом з Вінничини, має чимало родичів в Україні.

Він же під час розмови закликав обстрілювати цивільні об’єкти та мирних жителів: «Тратьте, н***й, эти бомбы, кидайте их, н***й. Даже если не туда попали, пусть начинают бояться, еб***те по вокзалам, еб***те по железным дорогам, еб***те, б***ь».

«Обрати внимание, где этот Шойгу, его не видно и не слышно, потом вылезет же, мразь, б***ь. Вылезет же какая-то шл**бота вокруг него, бегают вот эти вот, на согнутых ногах, вот эти генеральчики, полковнички, лейтенантики…», – каже на перехопленні один з них.

Інший йому відповідає: «Генералов, н***й, пригласили всех туда. Б***ь, никто воевать не умеет, не хочет, все только, б***ь, бодро честь отдавать, больше н***я никого ничего не научили, б***ь,».

Один зі співрозмовників – військовослужбовець Збройних сил РФ Максим Володимирович Власов з позивним «Югра». Згідно з даними СБУ та розслідувачів Bellingcat, він один із відповідальних за обстріл Маріуполя із «Градів» 24 січня 2015 року. Тоді загинуло близько 30 людей, більше сотні отримали поранення.

За версією розслідувачів, тоді ще, у 2015-му, щонайменше 12 російських «Градів», перетнули російсько-український кордон в районі селища Ковалі Донецької області. Разом з бойовиками угруповання «ДНР» військові РФ обстріляли мікрорайон Східний в Маріуполі, де не було військових об’єктів.

Координував дивізіони згаданий Максим Власов. Так він описував той наступ на Маріуполь у 2015-му на опублікованих раніше записах СБУ: «Там секли, бл**ь, по городу, ну, наши друзья. Весь город горит, н***й».

За версією Bellingcat, ті, хто стріляв, не могли не розуміти, що вони стріляють по житлових будинках. І як виявилося, з огляду на тогочасні аудіоперехоплення, російські військові думали про те, як приховати сліди злочину. Відповідні команди віддавав саме Власов: «Всем зарядиться и спрятать все машины. Понятно, да? Угнать в ангары, понятно, да? К нам едет комиссия ОБСЕ. Прячься быстрей, б***ь. Уводи так, чтобы не было видно! Люди тебя не видели н***я!».

І ось – у розпорядженні «Схем» опинилися нові ексклюзивні аудіоперехоплення, на яких фігурує Максим Власов, вже у часи повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Потери страшные, парней наших, б***ь. И, ты знаешь, я эту военную немножко историю знаю, сравниваю, вот эта советско-финская война, 39-40-й год, б***ь, один в один, вообще как по шаблону, на**й, пошли», – каже Власов на перехопленні.

Із 2018 року Власов в українському розшуку – за той самий обстріл Маріуполя, в якому тоді загинуло 30 жителів Маріуполя. То чим же тепер займається цей російський армієць?

Його сторінки в соцмережах видалені.

Та згідно з даними джерел «Схем», за цей період Власов з підполковника доріс до звання полковника та станом на квітень цього року займає керівну посаду в артилерійській службі штабу 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу РФ. Також переведений в аналітичний відділ штабу 1-ї танкової армії, командний пункт якої розгорнуто в Бєлгородській області Росії.

«Шойгу это полностью некомпетентный профан, б***ь. Профан в своем деле. Да это не его дело вообще, б***ь. Просто шоумен, б***ь», –  говорить про російського міністра оборони один із військових.

«Схеми» також встановили співрозмовника Власова – це російський військовий медик, на ім'я Віталій Ковтун. Ось його оцінка дій керівника Міноборони:

«Шойгу – гон***ище, б***ь, контрактников нет – конечно, откуда они будут, с*ка? Им платили по 30 тысяч зарплату, б***ь – откуда их набрать?»

Далі співрозмовники говорять про інших військових керівників, з оточення Шойгу.

Зокрема, про генерал-полковника Павла Плата – радника міністра оборони та начальника контрольно-наглядового управління Міноборони РФ. А до 2013 року – високопосадовець МНС.

«Собрал вокруг себя этих еб***тых МЧС-ников – ну если у нас начальник инспекции генерал-полковник Плат, б***ь. Он вообще в армии не служил, а звание он взял с МЧС, хотя это звание с нарушением всего закона, б***ь», – каже Власов.

Під час розмови військові дають характеристику і відповідальному за командування російськими військами у повномасштабній війні з Україною – 60-річному генералу армії та герою Російської Федерації Олександру Дворнікову.

Українські розвідники називають його воєнним злочинцем, а російська преса – «генералом перемоги», який воює з міфічним «неонацистським режимом».

«Наплодили целую плеяду лизоблюдов-у***нов. Вон этот Дворников, вообще, легенда по уе***ству. Конченый вообще, просто конченый. Это он какой-то сейчас вот придумал «антибендеровский бросок»... Ну, короче, это, вообще конченый, б***ь, безголовый идиот», – описує генерала Власов.

Не задоволені співрозмовники і командувачем військами Східного округу РФ Олександром Чайком.

Раніше «Схеми» показували як у березні він прилітав нібито на передову – нагороджувати «за мужність» військових, які окопалися в школі Катюжанки – нині вже звільненого села на Київщині.

«Я с вилами скоро пойду, б***ь, к «‎кремлевской» площади, ё***ый в рот. Наплодили, б***ь, генералов, всяких там, Чаек-х***к, б***ь. И всех остальных, б***ь. Сначала людей положат, а потом, с*ка, б***ь, ждем, пока они наших положат, б***ь. Они приободрились, е***утся, б***ь. Почитай, что они там пишут, все, б***ь, довольные», – каже Ковтун.

Окрім походу «з вилами на Кремль», військовий Ковтун говорить з Власовим про обстріли цивільних об’єктів та мирних жителів:

«Они хотят, чтобы пехота шла, б***ь, артиллерия работала, ё***ый в рот, еб***те на расстоянии, тратьте, н***й, эти бомбы, б***ь, их дох***я просто, кидайте их, н***й. Даже если не туда попали, б***ь, пусть начинают бояться, б***ь, еб***те по вокзалам, б***ь, еб***те по железным дорогам, н***й, еб***те», – додає окупант.

Детальніше з перехопленою розмовою можна ознайомитись у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
14:09