Кабмін призначив випускника московського вишу президентом «Енергоатому»

Середа, 01 червня 2022, 16:32

Кабінет міністрів України призначив Петра Котіна, який раніше виконував обов'язки керівника НАЕК «Енергоатом», президентом компанії.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на відповідне розпорядження №430-р, яке підписав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

«Призначити Котіна Петра Борисовича президентом державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків на строк не більше 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, міністр економіки Юлія Свириденко має підписати контракт з чинним президентом НАЕК.

Кабінет міністрів призначив Петра Котіна тимчасовим в.о. президента «Енергоатому» 31 березня 2020 року. Попередній т.в.о. Павло Павлишин був звільнений.

Довідково:

Петро Котін закінчив Московський інженерно-фізичний інститут за спеціальністю «Атомні електростанції і установки». Після завершення навчання в 1985 році почав працювати оператором реактивного цеху Запорізької АЕС. Він – визнаний експерт світового рівня в галузі ядерної та радіаційної безпеки.

З 2 квітня 2020 року – виконуючий обов'язки президента Державного підприємства Національної атомно енергогенеруючої компанії «Енергоатом». Один з провідних експертів з напрямку експлуатаційної перевірки на світових АЕС.

Нагадаємо: 31 травня Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженої з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: