Поділитись:

Франція вимагає розслідування загибелі свого журналіста на Луганщині (фото)

Вівторок, 31 травня 2022, 10:07
Франція вимагає розслідування загибелі свого журналіста на Луганщині (фото)

Глава МЗС Франції Катрін Колонна закликала провести прозоре розслідування загибелі журналіста французького BFM TV Фредеріка Леклерка Імхоффа на Луганщині.

Про це, як йдеться у заяві міністерки, яка в день загибелі журналіста перебувала з візитом у Києві, інформує «Українська правда».

«Смерть Фредеріка Леклерка Імхоффа, журналіста BFM, убитого сьогодні під час висвітлення операції з евакуації українців під Сєвєродонецьком, глибоко шокує. Я засуджую її та висловлюю наші співчуття родині та колегам, – заявила Колонна. – Франція вимагає якнайшвидше розпочати прозоре розслідування, щоб пролити світло на обставини цієї трагедії».

За її словами, Франція підтверджує свою постійну і рішучу відданість свободі преси у всьому світі та захисту журналістів і всіх тих, чиє висловлювання сприяє вільній інформації та публічним дискусіям.

Франція вимагає розслідування загибелі свого журналіста на Луганщині (фото)Франція вимагає розслідування загибелі свого журналіста на Луганщині (фото)

Нагадаємо: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що у Лисичанську, росіяни розстріляли авто з французькими журналістами, які хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але «потрапили під каток «руського миру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів