Поділитись:

Новий фейк рашистів: мавпячу віспу свторили у лабораторіях США і Нігерії

Неділя, 29 травня 2022, 10:33
Новий фейк рашистів: мавпячу віспу свторили у лабораторіях США і Нігерії

Російська пропаганда створила новий фейк, переконуючи своїх споживачів, що новий штам мавпячої віспи був створений в біолабораторіях США в Нігерії.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації спростовує фейк.

Пропаганда рф не втрачає можливостей звинуватити США в усіх світових проблемах. Раніше, рф стверджувала, що COVID-19 був створений в українських лабораторіях, спонсорованих США.

Ось логіка пропагандистів: будь-яка біолабораторія автоматично є військовою біолабораторією, а якщо ця лабораторія має спонсорство, підтримку, або просто співпрацює з США, ця біолабораторія спонсорована США. Не має різниці, що ці лабораторії працюють над добривами, шампунями чи антибіотиками, усі вони є частиною зловмисної американської змови.

«Немає сенсу сперечатись і доводити щось людям, які створюють безпідставні та дурні теорії змов з публічно доступної інформації. росіяни використовують такі фейки, щоб відвернути увагу від своїх злочинів в Україні», – йдеться у повідомленні.

Держспецзв'язку застерігає, що рф веде потужну інформаційну війну проти України. В інформаційному полі щодня з’являється безліч фейків. Щоб уберегти себе та близьких, варто слідкувати та поширювати інформацію тільки з офіційних джерел.

Нагадаємо, що шахраї створили фейкову сторінку сайту “Допомагати просто” від ПриватБанку, через який пропонують отримати грошову допомогу від ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів