Поділитись:

YouTube видалив понад 9 тисяч каналів, які поширювали фейки про війну в Україні

Неділя, 22 травня 2022, 20:28
YouTube видалив понад 9 тисяч каналів, які поширювали фейки про війну в Україні

Відеохостинг YouTube видалив понад 70 тисяч відео та 9 тисяч каналів, які поширювали неправдиву інформацію про війну в Україні, применшували масштаби вторгнення чи називали його «визвольною місією».

Про це повідомляє The Guardian.

У березні платформа призупинила усі функції монетизації для росіян, однак продовжує працювати в рф. Користуватися YouTube у країні не забороняли, попри боротьбу компанії з фейками. YouTube вже тричі блокував канали російського пропагандиста владіміра соловйова, заборонив канали Russia Today та Sputnik, а також наклав обмеження на сторінки Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ рф.

«У нас є політика щодо масштабних насильницьких подій, і це стосується таких речей, як їх заперечення: від Голокосту до масового вбивства у школі Сенді-Хук. Звичайно, те, що сьогодні відбувається в Україні належить до цієї категорії. Саме тому ми використали правила платформи, щоб почати безпрецедентні дії», – підкреслив директор з продукту YouTube Ніл Мохан.

Він повідомив, що тільки на території України відео, пов’язані з військовою агресією рф, набрали понад 40 мільйонів переглядів.

Ніл Мохан впевнений, що перевірка достовірності контенту та видалення пропагандистських відео дозволили авторитетним каналам залучити більше глядачів не тільки в Україні, а й у сусідніх державах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів