Поділитись:

На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими під час війни

Субота, 28 травня 2022, 00:20
На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими під час війни

На порталі туристично-культурного хабу «Київ Цифровий» стали доступні 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація в офіційному Telegram-каналі, пише Суспільне.

На порталі можна подивитися фото в форматі 360⁰ зруйнованих російськими військовими будинків у Дарницькому, Шевченківському, Святошинському, Оболонському, Подільському та Солом’янському районах. Крім того, можна знайти панорами міст та сіл області, зокрема Бородянки, Гостомеля, Маркова, Ірпеня, Бучі, Горенки та Стоянки.

«Важливо зафіксувати воєнні злочини РФ та поширювати інформацію. Ворог заплатить, а ми обов’язково все відновимо та переможемо», – запевнив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

Ці 3D-тури уже відвідали понад 100 тисяч користувачів з понад 30 країн світу. Переглянути фото та відео матеріали можна тут.

За даними мера Києва Віталія Кличка, у столиці внаслідок російської агресії пошкоджені 390 будівель, серед яких 222 багатоквартирні будинки, 75 закладів освіти, 17 закладів охорони здоров’я та 11 закладів культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів