Поділитись:

Литовський телеведучий за добу зібрав близько двох мільйонів євро для ЗСУ

П'ятниця, 27 травня 2022, 01:01

Литовський телеведучий Андрюс Тапінас збирає кошти на Bayraktar для українських військових. За першу добу йому вдалося зібрати понад 1,7 млн євро. Це приблизно 1800 євро на хвилину.

Про це журналіст та засновник Laisvės TV повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Мета телеведучого – зібрати 5 мільйонів євро та придбати для ЗСУ турецький безпілотник Bayraktar. За словами Тапінаса, він вже погодив процес закупівлі БПЛА з Міністерствами оборони Литви й Туреччини та виробником.

За першу годину журналісту вдалося зібрати 288 675 євро. А вже о 12:00 26 травня – менш ніж за добу після старту – читачі телеведучого переказали на рахунок 1 711 452 євро. За словами Андрюса Тапінаса, щохвилини надходить приблизно €1800.

«Зараз у моїй голові звучить лише одне слово – Bayraktar. Кинджал українських вояків. Вбивця російської армії. У цій війні “байрактари” вже знищили російські командні пункти, танки й ракетні системи. Вважається, що цей безпілотник доклався до загибелі крейсера “Москва”. І тепер – мабуть, вперше в історії – громадяни однієї держави можуть купувати та дарувати таке озброєння іншій країні», – написав журналіст.

Він додав, що на збір п’яти мільйонів євро є всього три тижні. Однак Тапінас запевнив, що це під силу литовцям. Адже в майбутньому вони зможуть «розповідати дітям та онукам, як скинулися на Bayraktar для України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів