Поділитись:

❗️ Сьогодні біля кордону з Волинню відбудуться навчання Збройних сил Білорусі

Четвер, 26 травня 2022, 12:40

26 травня неподалік кордону з Волинською областю пройдуть військові навчання Збройних сил Республіки Білорусі.

Таку інформацію озвучив голова Брестського міського виконавчого комітету Олександр Рогачук, – повідомляє Еспресо. 

«У ЗС Білорусі проводиться черговий етап перевірки сил реагування. 26 травня у нашому місті пройдуть контрольно-тактичні заняття, під час яких буде налагоджено взаємодію сил спеціальних операцій з авіацією. Зокрема, у рамках виконання поставлених завдань пройде відпрацювання дій десантних підрозділів у міських умовах із подоланням водної перешкоди», – заявив Рогачук.

Навчання розпочнуться об 11:00. На ділянці від Центру молодіжної творчості до Євроопту на Варшавці військова техніка почне форсувати Мухавець. У подоланні водної перешкоди техніку супроводжуватимуть вертольоти та штурмовики.

«Після виконання етапу у міських умовах десантні підрозділи вирушать на полігон «Брестський» для вирішення подальших завдань. Усі заходи відбуваються у рамках тактичних навчань, приводів для занепокоєння немає», – наголошують білоруси.

Нагадаємо: на території Брестської області у Білорусі розташували дивізіон ОТРК «Іскандер-М» – це 50 кілометрів від державного кордону України. Журналіст Олексій Бурлаков зауважив одну важливу деталь: Брестська область межує не лише з Україною, а й з Польщею. А це вже створює інтригу, на кого, власне, спрямовані ці «Іскандери».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів