Поділитись:

«Три найбільші типографії в Україні не працюють. Індустрія – на паузі», – директорка з комунікацій видавництва «Vivat» (відео)

Вівторок, 24 травня 2022, 21:30
«Три найбільші типографії в Україні не працюють. Індустрія – на паузі», – директорка з комунікацій видавництва «Vivat» (відео)

Як відомо, книги – є частиною культурного рупора, попри популяризацію інтернету у наш час, друковані засоби передачі інформації є дуже важливими. З початку війни великі друкарні та видавництва опинились у тих містах України, де почались бойові дії. Тому індустрія призупинила діяльність.

Про це у програмі Прайм-Тайм телеканалу Конкурент TV розповіла директорка з комунікацій видавництва «Vivat» Галина Падалко.

Вона розповіла, що три найбільші друкарні, з якими працює видавництво «Vivat», нині не працюють, бо вони знаходяться у Харкові, де довго тривали бойові дії, а нині місто досі обстрілюють окупанти. Падалко зазначає, що нині не відомо чи відновлять вони свою роботу.

Через це видавництву доводиться шукати інші друкарні, які не можуть видавати у друк настільки велику кількість книг, яку видавництво давала до війни. Тому за три місяці війни «Vivat» не випустило жодну книгу, хоча готових вже є понад 50, але усі вони очікують друку. Тому ця війна фактично поставила книжкову індустрію на паузу.

Проте, як розповіла Галина Падалко, не дивлячись на обстріли Харкова їх магазин із книгами, що стояв у історичному центрі міста, де майже усі будівлі суттєво постраждали, повністю вцілів, ні одна книга не постраждала. Тому було прийнято рішення той магазин відкрити, щоб він працював для відвідувачів, що залишились у місці.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів