Поділитись:

Зеленський на форумі у Давосі розповів, яким буде світ, де домінує росія

Понеділок, 23 травня 2022, 15:25

Президент України Володимир Зеленський 23 травня за допомогою відеозв'язку виступив перед учасниками Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Трансляцію ведуть на сторінці Офісу президента у Facebook.

Зеленський сказав, що зараз поворотний момент, коли вирішується, чи пануватиме у світі груба сила.

«Якщо пануватиме – то наші думки їй не цікаві. І в Давосі ми можемо більше не збиратися. Бо навіщо? Груба сила не шукає нічого, крім підкорення тих, кого хоче підкорити. Вона не дискутує, а вбиває одразу. Як це робить росія в Україні просто зараз, цієї миті, коли ми з вами спілкуємося. До речі, погляньте на будівлю колишнього російського дому в Давосі. Він перетворений на дім російських воєнних злочинів. І це – приклад їхньої трансформації. Того, що росія зробила із собою, ставши державою воєнних злочинів. І того, що вона несе світу, надихаючи інших потенційних агресорів», – заявив президент.

Він нагадав про руйнування в українських містах та заблоковане росією судноплавство у Чорному морі.

«Замість успішних мирних міст – чорні руїни. Замість нормальної торгівлі – заміноване море та заблоковані порти в Україні. Замість туризму – закрите небо і тисячі російських бомб та крилатих ракет. Ось як виглядатиме світ, якщо цей поворотний момент людство проґавить. Виглядатиме як велика колекція воєнних злочинів», – додав президент.

Нагадаємо, що кремль заявив, що не збирається обмінювати українських бійців із «Азовсталі» на кума путіна Віктора Медведчука, бо це є «різна категорія осіб».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів