Поділитись:

На Волині засудили російського диверсанта, який воював на боці «ДНР» (відео)

Понеділок, 23 травня 2022, 12:58

На Волині за матеріалами СБУ російського диверсанта засудили до позбавлення волі на строк 5 років 3 місяці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Волинській області.

Контррозвідники СБУ викрили у березні цього року росіянина, який незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині. Бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. Там диверсант мав «залягти на дно» та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Слідчі СБУ встановили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях т.зв. «ДНР». Зокрема, він був членом НЗФ «Восток», а потім і бригади «Пятнашка». Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман.

СБУ закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо обвинувачення диверсанта у вчиненні ним злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисник свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом слідчі скерували до суду.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав диверсанта винуватим у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 3 місяці з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
08:00
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024