Поділитись:

Я багато лажав, – спогади Положинського про перший концерт «Тартака» (відео)

Неділя, 22 травня 2022, 11:15
Я багато лажав, – спогади Положинського про перший концерт «Тартака» (відео)

Колишній фронтмен гурту «Тартак» лучанин Олександр Положинський поділився розлогими і детальними спогадами про перший сольний концерт колективу, який відбувся у 2006 році. Музикант пригадав про успіхи і провали підготовки, власні помилки та «закулісся».

Про це Сашко Положинський написав у своєму Фейсбуці.

Фронтмен гурту пригадує, що це був чи не перший сольний концерт «Тартака», відтак музиканти наробили чимало помилок, проте – виступ вдався.

Олександр Положинський шкодує, що не наважилися тоді на повноцінний платний концерт у великому залі, адже, як виявилося, у той час популярність «Тартака» була набагато більшою, аніж уявляли музиканти.

«Ми не мали досвіду і нам забракло сміливості – ми зробили концерт в галереї Лавра і вхід за запрошеннями. Запрошення роздавалися безплатно й у значно більшій кількості, ніж галерея могла вмістити.Адже знавці казали, що, зазвичай, на концерт по запрошеннях приходить десь третина люду. Здається, на наш прийшли всі. І в Лаврі було тісно, спекотно і задушливо. А це був грудень», – ділиться спогадами Положинський.

Також музикант пригадує, що через відсутність досвіду колектив сам себе виснажив ще до концерту. Адже запланували занадто багато на один день: пресконференцію, серію коротких інтерв'ю, довгий саундчек, а потім «прогін» всієї програми на сцені.

«На відео інколи видно, що я вже дуже втомлений. Ну, й налажав добряче. Один раз навіть почав співати не ту пісню, яку хлопці грали», – пригадує Олександр Положинський.

Також фронтмен гурту шкодує про те, що приготували мало брендованих футболок – всього 100. Їх розмели за лічені хвилини, тож навіть лідеру гурту жодної не дісталося.

«Світло, програма якого ретельно придумувалася і готувалася, на концерті чомусь почало працювати зовсім не так. Від самого початку і до кінця. Я досі не знаю в чому причина. Чи мандраж, чи збій в програмі, чи одне й інше», – пригадує і про технічні «косяки» першого повноцінного концерту Положинський.

Також зізнається, що не вдалося якісно відзняти концерт, аби пізніше відтворювати програму в інших містах.

«Ще трошки про «не пощастило». Для того, щоби концерт гарно звучав і гарно записався, двоє звукорежисерів готували: один - звучання, інший - запис. Та перед самісіньким концертом, буквально, за годину до того, як він мав розпочатися, одному з них стало так погано, що його, здається, забрала швидка. І всю роботу за двох змушений був робити один звукорежисер», – пригадав Положинський.

Разом з тим, додає музикант, концерт все ж вдався.

«Це був класний концерт. Я багато лажав, плутав і ковтав слова, не потрапляв у ноти, не завжди вдало жартував, інколи конкретно тупив. Але музика, драйв, атмосфера, підтримка залу, хіти й пісні, які може й взагалі потім більше вже не виконувалися, вдячна публіка – все це варто подивитися. А, і ще! Судячи з усього, це було також вперше, коли мені подарували квіти як вокалісту «Тартака». А може і не вперше, але я все одно розгубився», – ділиться спогадами і переживаннями про перший сольний концерт 2006 року Сашко Положинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 вересня 2023
13:06
11 серпня 2023
22:38
08 липня 2023
10:58
18 червня 2023
24 вересня 2022
30 серпня 2022
18 червня 2022
28 травня 2022
09 травня 2022