Поділитись:

Хіт Положинського потрапив до символічної збірки нових пісень війни (відео)

Понеділок, 09 травня 2022, 14:55
Хіт Положинського потрапив до символічної збірки нових пісень війни (відео)

На третій місяць війни українські артисти почали видавати не тільки пісні, що народжені новою реальністю, а й треки про вічні цінності та кохання, що набули нового змісту. До цієї збірки увійшли новинки, які видали з 29 квітня по 6 травня українські гурти та окремі виконавці. Потрапив туди й новий кліп лучанина Олександра Положинського та гурту Був'є.

Про це пише Суспільне.Культура.

До символічного збірника увійшли 16 кліпів.

Океан Ельзи – «Місто Марії»

«Вже з самого початку війни я маю честь та можливість підтримувати зв'язок з нашими героями-захисниками міста Маріуполь, з якими ми спілкуємося кожного дня. Ці хвилини спілкування можливо найдорожчі хвилини зараз в моєму житті. Я написав рядки "сонце зійшло над Азовом", написав після того пісню, яка присвячена гордому і праведному місту Марії, місту Маріуполь, його захисникам, всім його мужнім жителям. Місто, яке стало символом українського духу і символом, який ніколи ніхто ні за яких умов не зможе знищити. Тому, що це і є та Україна, якою пишаємося сьогодні ми і весь світ», – зазначив фронтмен Океану Ельзи Святослав Вакарчук.

Ed Sheeran – 2step ft Antytila

«Після того, як організатори концерту в Бірмінгемі відмовили гурту «Антитіла» в участі у цій події через те, що ми носимо військову форму і тримаємо зброю в руках, десь буквально, можливо, за три, п’ять чи сім днів з нами зв’язалася команда Еда Ширана і запропонувала долучитися до його пісні 2Step, зробити рімейк і випустити окремо цей трек. Згодом ми написали саме українську лірику до цієї пісні – другий куплет і другий приспів. Було важко, але нам вдалося записати вокал на студії. А потім вже виникла ідея зняти відеокліп на цю пісню. І тут на допомогу прийшов Дмитро Шмурак, який взяв на себе відповідальність за це відео, розуміючи, що гурт «Антитіла» не матиме змоги брати активну участь у зйомках (і навіть не дуже активну так само не матиме змогу). Я вигадав ідею, а він бездоганно, дуже чуттєво і красиво разом зі своєю командою, яку він зібрав з усієї України, втілив цю ідею в життя», – зазначив Тарас Тополя.

Христина Соловій – «Я Твоя Зброя»

«Для мене це одна з найважчих пісень. Дякую Андрію Балану, моєму другу по духу, що довірив мені свій текст. Напередодні вторгнення я відчувала тривогу, що дало мені поштовх написати музику. Це пісня про мрію. Мрію про мир. І я присвячую її кожному, хто бере до рук зброю з метою відстояти Україну та право українців на існування. Ви несете мир!», – прокоментувала Христина Соловій.

 

Skofka – «Не забудем і не пробачим»

«Я бачив в очах навіть самих добрих людей, не здатних до ненависті ці слова. Я бачив їх в коментарях під жахливими постами. Я чув це від знайомих, друзів, рідних, політиків, військових, волонтерів, дітей та я почув їх в собі. Це були слова «Не забудем і не пробачим». Як би сильно мені не хотілось торкатись таких відчуттів, як ненависть, злість, ворожнечість, але пробачити та ще й забути це — вже на жаль не вийде!», – прокоментував Skofka.

 

MamaRika – «Сину»

«Пісня "Сину" – це крик душі кожної української матері. Українська жінка зараз – це символ сили та любові у всьому світі! Кожна з нас подолала страшний та важкий шлях, щоб врятувати свою дитину. Я ніколи не забуду те, як пригортала свого сина Давіда до грудей, коли над нашим будинком пролітали ракети. В той момент ти готовий віддати своє життя, стати під кулі, лиш би твій найдорожчий скарб жив і більше ніколи не бачив війни. Саме це відчуває зараз кожна мама України. Ми просто повинні зупинити ворога і дати нашим діткам світле, мирне майбутнє, щоб більше ніколи не бачити страху в їхніх очах!», – зізнається MamaRika.

 

Switchfoot – Dare You To Move ft. Oleh Sobchuk of SKAI

«Заспівати разом – це була моя давня мрія. Шкода, що приводом для цього стала війна, але справжні друзі пізнаються в біді. Я вдячний гурту Switchfoot! А також дякую Tanner Sparks за ініціативу і за багаторічну якісну співпрацю. Результат супер! Дуже був радий познайомитися з Jon Forman. Це світла й талановита людина. Сподіваюсь скоро заспіваємо Dare you to move разом на концерті. Я пишаюся цією співпрацею і вірю в те, що ця колаборація через пожертви небайдужих допоможе тим, хто зараз в Україні дуже потребують допомоги. Я вірю в те, що музика і слово – це теж зброя, яка здатна перемогти zlo, яке нависло над Україною», – поділився думками Олег Собчук.

 

Артем Пивоваров – «До весни» (feat. Злата Огневич)

В рамках авторського культурного проєкту «Твої Вірші, Мої Ноти» Артем Пивоваров презентував роботу «До весни» за участю Zlata Ognevich. На цей раз Артем запрошує своїх слухачів зануритись у творчість поета-містика Богдана-Ігоря Антонича, яку ретранслює через свій музичний світогляд.

 

Yurcash – «Він в ЗСУ. Вона в ТРО»

«Ця пісня написана на текст Максима Кривцова. Ми з ним написали пісні «Жовтий Скотч« і «Панівна Висота», яка зараз в роботі. Пісня «Він в ЗСУ. Вона в ТРО» заснована на реальних подіях, на реальній історії кохання Максима Кривцова (Далі) та його дівчини Лєри (Доця). Зі свого боку я її присвятив нашому побратиму з батальйону «Карпатська Січ» Яру, який загинув у перші дні цієї війни. Ця пісня дуже лірична, але надто міцна і дуже сильна, як і хлопці та дівчата, які пішли захищати нашу святу землю», – розповів Юрко Юрченко.

 

OTOY – Find My Country

«У 2014 році Діма приніс до мене додому у Львів бронежилет. Він був відсирілий, застібки не трималися, мама сказала піти в ательє і попросити перешити все це діло. Ледве піднявши той бронежилет поніс його на перешивання, по дорозі роздумуючи навіщо він. Коли вернувся, кажу Дімі – а тобі він куди потрібен? Діма каже – в Маріуполь, я там народився. Питаю – а нащо туди їдеш? А як я можу стояти осторонь, якщо в мій дім прийшла війна? – каже. 2022 рік, війна вже повномасштабна. Діма з рештою бійців на Азовсталі. Цей твір присвячується їм», – прокоментував OTOY В'ячеслав Дрофа.

 

Марний – «Герой»

«Присвячується всім батькам, братам та сестрам, чоловікам та дружинам, дітям, друзям, врешті решт - воїнам-героям, на чиї долі випало випробовування війни», – прокоментував Марний.

 

Рома Майк – Україна Кличе»

«Я хочу передати ракетний приліт усім, хто не вірить в Україну, її народ, її культуру, і зокрема музику. Я хочу передати палкий привіт усім, хто бореться, воює, працює, волонтерить, лікує, відчуває себе українцем, творить і просто живе сьогодні – це дуже сильно. Я хочу підтримати свій жанр і його виконавців, які створювали українську музику, коли усім було байдуже до українського. Зараз, ми як ніколи відчуваємо свою потрібність і ми повинні працювати більше. Україна зве нас! Україна кличе!», – зазначив Рома Майк.

 

Олександр Положинський & Був'є – «Клаптики Холодного Вогню»

«Ця пісня мала вийти ще взимку, але прем'єра пісні відклалася через широкомасштабний російський наступ, якось було не до того. Я видавав інші пісні, які були більш доречними, але раптом у квітні я зрозумів, що “Клаптики Холодного Вогню” через нові обставини набули нового сенсу. Зараз багато прекрасних українських жінок, дівчат вимушено перебувають у нових життєвих обставинах. І я запропонував їм познімати трошечки себе, кількасекундні відео, де вони перебувають у нових обставинах і незабаром ми представимо кліп на цю пісню», – зазначив Олександр Положинський.

 

YAKTAK – «Пробач»

«Кожному знайомі відчуття кохання : це сонце, щастя, сміх і внутрішня свобода, та іноді бувають непорозуміння, сльози, біль… Але ми самі пишемо долю своїм олівцем, тому кохайте і пробачайте, бо в такий час як зараз, дуже важливо залишатись разом. Цінуйте та бережіть ці теплі почуття!», – зазначив Ярослав Карпюк.

 

Wellboy – «Просто ми» (із к/ф «Я, «Побєда« і Берлін»)

«На жаль, я не встиг познайомитись з дядьком Андрієм, не встиг заспівати з ним на одному з корпоративів, або побачитись на одному з каналів, не встиг потиснути йому руку, але коли я слухаю його музику, дивлюсь його інтерв‘ю, складається враження, що я з ним знайомий, що я відчуваю його присутність зараз. Прямолінійний, чесний, мудрий, смішний, Кузьма був і залишається для мене прикладом великого українського артиста, творчість якого безповоротно повпливала на сприйняття мною української музики. Увімкніть Скрябіна, послухайте Кузьму і стане легше, стане кольорово», – прокоментував Антон Вельбой.

 

Скрябін – «Місця Щасливих Людей»

Українські митці обʼєдналися, щоб виконати одну з найвідоміших пісень Кузьми «Місця щасливих людей», замінивши у тексті згадки європейських столиць на назви українських міст, що найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російської армії.

 

А також до збірки як бонус увійшов кліп Kalush Orchestra – Stefania (House of Scientists Version)

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
22 вересня 2023
13:06
01 вересня 2023
11 серпня 2023
22:38
08 липня 2023
10:58
18 червня 2023
11 травня 2023