Поділитись:

Окупанти стягують війська на Херсонщину, готують наступ на Запоріжжя

Неділя, 22 травня 2022, 08:44
Окупанти стягують війська на Херсонщину, готують наступ на Запоріжжя

Росіяни, імовірно, стягують сили в окремих районах Запорізької та Херсонської областей для початку наступу на південному напрямку.

Про це пише Українська правда з посиланням на американський Інститут вивчення війни (ISW)

«Російські війська можуть готуватися до наступу, щоб захопити частину північної Херсонської області, що залишилася, і просуватися до Запоріжжя», – йдеться у дописі.

Як повідомили в ОДА Херсонщини, до Високопілля та Архангельського прибуло поповнення особового складу та техніки росіян, найближчим часом очікується  підвищення активності бойових дій.

В Інституті відзначили високу концентрацію російських військ в Інженерному, на південь від Гуляйполя, що може свідчити про те, що російські війська потенційно готуються до продовження наступу в напрямку Гуляйполя.

Також ISW пише, що те, що в окупованому Мелітополі з'явилися банери до 220-річчя створення Таврійської губернії, може свідчити про намір росіян перетворити окуповані території на Херсонщині та Запоріжжі на квазіреспубліку на кшталт так званих «ЛДНР».

Нагадаємо, що Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що під час його візиту в Київ 23 лютого Володимир Зеленський був переконаний, що росія атакує Україну в найближчі кілька годин. Дуда каже, що боявся за життя Зеленського, тому від початку війни телефонував йому щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів