Поділитись:

«Боявся, що більше не почую його», – Дуда про розмову з Зеленським у переддень війни

Неділя, 22 травня 2022, 08:00
«Боявся, що більше не почую його», – Дуда про розмову з Зеленським у переддень війни

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що під час його візиту в Київ 23 лютого Володимир Зеленський був переконаний, що росія атакує Україну в найближчі кілька годин. Дуда каже, що боявся за життя Зеленського, тому від початку війни телефонував йому щодня.

Про це Дуда розповів в інтерв'ю Polska Times, – передає Громадське. 

Польський президент зазначив, що був у Києві в переддень російського вторгнення в Україну і виїхав буквально за кілька годин до нападу. На прощання Зеленський сказав Дуді, що впевнений у тому, що в найближчі кілька годин росія атакує Україну. 

«Це була дуже зворушлива зустріч і зворушливий момент для мене. Я почув [від Зеленського]: «росіяни думають, що ми не будемо воювати, але вони помиляються. У нас є досвідчені воїни, які воювали 8 років і майстерні в бою. Це зовсім інша Україна і зовсім інша українська армія, ніж та, що була у 2014 році». Наприкінці Зеленський сказав: "«Анджей, можливо, ми бачимося востаннє», – розповів Дуда.

Президент Польщі наголосив, що вважає Зеленського своїм другом і що «щиро боявся його більше не почути». Тому, за словами Дуди, від початку війни він телефонував українському президенту щодня.

Дуда також згадав про зустріч із Зеленським у Віслі в січні 2022 року: 

«Тоді ми ще говорили з почуттям надії, що цієї війни не буде. Хоча Володимир казав мені, що Україна готова до війни, що вони за будь-яку ціну захищатимуться, і що росія, якщо на них нападе, дізнається, що означає хоробрість українців. І це підтвердилося».

Надрукувати
мітки:
коментарів