Поділитись:

Скандал на Волині: люди вимагають не закривати школу

Неділя, 22 травня 2022, 08:33

У селі Рачин колишнього Горохівського району хочуть закрити школу. Відтак разом зі школою пропаде дитячий садок, який теж розташований у цьому ж приміщенні. Місцеві люди проти такого, адже там нещодавно був зроблений ремонт. І якщо зараз замкнути на ключ – усе пропаде.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

У школі – просторий спортзал, велика їдальня та оснащені сучасною технікою класи, останні кілька років її ремонтували – скрізь стоять пластикові вікна. Аби навчальний заклад був комфортним і сучасним, на нього не шкодували грошей. До школи здобувати неповну середню освіту ходять 30 учнів. До іншої школи треба йти пішки 3-4 кілометри. Шкільного автобуса немає, а коли зима, то й він не допоможе, адже шляхи перемітає. 

Якщо закрити школу, то село геть занепаде, бо тут є лише школа, чималенький клуб і сільська рада. 

У приміщенні школи розташований і дитсадок: відповідно, якщо закриють школу, то закриють і дитсадок. Дитсадок розрахований на 10 дітей, проте зараз відвідує садок 12 дітей, а на черзі – ще 15. 

Тож на вулиці може опинитися цілий педагогічний колектив.

До слова, у Луцьку через воєнні дії на території України не бачать перспектив відновлення очного навчання до кінця навчального року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів