Поділитись:

Шахрай з Львівщини «заробив» пів мільйона на продажі неіснуючого військового спорядження (відео)

П'ятниця, 20 травня 2022, 12:52

Поліція затримала чоловіка, який привласнив близько пів мільйона гривень на продажі неіснуючих військових товарів в інтернеті – отримавши передплату від клієнтів, зловмисник зникав.

Про це повідомив департамент кіберполіції Національної поліції України на сайті ГУНП.

Схему інтернет-шахрайства викрили кіберполіцейські Тернопільщини спільно зі слідчими Тернопільського районного управління поліції.

32-річний житель Львівщини у соцмережах та месенджерах розміщував оголошення щодо продажу військового форменого одягу, бронежилетів, шоломів, медичних аптечок тощо. Покупців чоловік переконував у наявності обраних позицій та вимагав передплату. Отримавши гроші, фігурант не виконував взятих на себе обов’язків та надалі блокував клієнтів. 

У такий спосіб зловмисник привласнив кошти понад 30 потерпілих. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень. 

Аби приховати протиправну діяльність, чоловік регулярно змінював місце проживання. Слідчі дії правоохоронці проводили в одному з хостелів Тернополя, де тимчасово мешкав зловмисник.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Нагадаємо: раніше на Волині 48-річний спритник вирішив нажитися у час війни та продати неіснуючу автівку військовослужбовцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20
20 березня 2024