Поділитись:

Двоє волинян за 13 200 доларів «продали» знайомому підроблене звільнення від мобілізації

П'ятниця, 06 травня 2022, 10:15

фото ілюстративне

Двом волинянам, які «продавали» звільнення від мобілізації за 15 тисяч євро, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Двом волинянам повідомили про підозру у вчиненні за попередньою змовою закінченого замаху на шахрайство у великих розмірах, підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 332 КК України).

У квітні 2022 року чоловіки, дізнавшись, що їхній знайомий хоче уникнути мобілізації, запевнили його, що можуть допомогти отримати довідку військово-лікарської комісії про непридатність для проходження військової служби в ЗСУ та безперешкодно виїхати за кордон у період воєнного стану.

Свої послуги ошуканці оцінили у 15 тисяч євро, запевнивши, що ці кошти необхідно передати посадовцям лікарняних установ і районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Згодом чоловіки надали «замовнику» обіцяні документи (насправді – підроблені) й одержали від нього оплату – 13 200 доларів США, яку мали намір
використати на власний розсуд, проте не встигли, бо були викриті правоохоронцями.

Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів