Поділитись:

Радник глави МВС назвав роздачі мобілізаційних повісток незаконними

П'ятниця, 20 травня 2022, 09:44

Радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів вважає, що військкомати мають припинити роздавати повістки людям на вулицях.

Про це він сказав в ефірі 24 каналу 19 травня, пише Гордон.

«Потрібно трошки навести порядок у роботі військкоматів. Не можна гребти всіх підряд. Ці роздачі повісток є незаконними. Людині вручається повістка без розуміння ситуації. Можливо, у людини троє дітей і вона не підлягає мобілізації, можливо, вона інвалід. Тобто як це? Ми на вулиці зустрічаємо людину і вручаємо їй повістку? Це абсолютна самодіяльність, причому досить ганебна, я вважаю», – зазначив радник глави МВС.

Як додав Віктор Андрусів, наслідком такої мобілізації є велика кількість «відмовників», які кажуть, що не хочуть вирушати на передову.

«Цього треба уникати. Якщо є бажання пороздавати повістки, я рекомендую це робити на блокпостах, де сидить багато озброєних до зубів космодесантників, роздавати їх у так званих добровольчих формуваннях територіальних громад, де теж організовані сильні хлопці, які хотіли з перших днів воювати, але їх не взяли», – сказав він.

Андрусів зазначив, що приблизно 400 тисяч людей пройшли війну у 2014–2015 роках.

«Це велетенська армія людей, які вже були на війні. Я не розумію, для чого мобілізується якийсь айтішник, який ніколи не воював і зараз дійсно може мінімально рятувати нашу економіку. У той самий час багато АТОшників, ветеранів не задіяні», – сказав він.

Нагадаємо, що У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про подовження терміну воєнного стану в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів