Поділитись:

Роблять довідки: на Донеччині чоловіки шукають можливості «відкосити» від війни (перехоплена розмова)

Середа, 18 травня 2022, 10:32
Роблять довідки: на Донеччині чоловіки шукають можливості «відкосити» від війни (перехоплена розмова)

В окупованому Донецьку чоловіки шукають можливості уникнути участі у війні. 

У перехопленій розвідкою розмові військовослужбовець зс рф з Донецька розповідає своїм батькам, що в їхньому підрозділі всі «бастують». Нещодавно їх перевели на нове місце дислокації, за визначенням військового «з г-на в г-но».

На питання батька, чи повернеться він додому після 90 днів служби, відповідає, що командування оголосило, щоб вони навіть не замислювались про таке: «Сказали до кінця «операції» і плюс ще два місяці. Ось наші строки».

Він просить маму зробити довідку, що він гіпертонік, аби ухилитися від подальшої служби.

Мама розповідає, що в одному з підрозділів, де служить їхній спільний знайомий, 400 людей здали зброю. Їх привезли в Донецьк. Ставлення до них, як до «дисидентів і революціонерів». Самого ж знайомого родичі оформили до лікарні, щоб того не звинуватили в дезертирстві: «В психлікарню по блату. Щоб коли його випишуть, він міг їздити на машині і працювати».

Військовий просить батька з’ясувати правдивість інформації, що в Донецьк привозять таких самих «відмовників» і силою примушують підписувати контракт, застосовуючи тортури.

Зі слів «мобілізованого», попри великий тиск, кількість тих, хто відмовляється воювати проти України в так званій «днр», дедалі збільшується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів