Поділитись:

Музей Івана Гончара запустив онлайн-виставку з фотографіями українців минулих століть (фото)

П'ятниця, 20 травня 2022, 06:39
Музей Івана Гончара запустив онлайн-виставку з фотографіями українців минулих століть (фото)

Музей Івана Гончара створив онлайн-виставку «Україна й українці» з фотографіями українців у традиційному вбранні минулих століть.

Про це повідомили на офіційній сторінці музею у Facebook.

«У цьому проєкті перед вами відкриються давні світлини українців. Це більше ніж просто фото. Це свідчення розмаїтості та унікальності української культури. Це саме те, що хоче знищити ворог. Але українці – неймовірно волелюбний народ, і ми щодня підтверджуємо це у своєму спротиві», – йдеться у повідомленні.

На виставці представлені світлини кінця XIX – першої половини XX століть з архівного фонду, які засновник музею Іван Гончар зібрав у 18-томний історико-етнографічний альбом.

Музей Івана Гончара запустив онлайн-виставку з фотографіями українців минулих століть (фото)Музей Івана Гончара запустив онлайн-виставку з фотографіями українців минулих століть (фото)Музей Івана Гончара запустив онлайн-виставку з фотографіями українців минулих століть (фото) 

Виставку можна переглянути українською й англійською мовами безкоштовно тут. Однак на сайті музею можна зробити донат на підтримку ЗСУ.

Музей Івана Гончара розташований у Києві за адресою вулиця Лаврська, 19. Він був заснований у 1993 році на базі приватної колекції Івана Гончара – художника, скульптора та громадського діяча. Колекція музею налічує понад 15 тисяч етнографічних і мистецьких творів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів