Поділитись:

У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)

Четвер, 19 травня 2022, 17:41
У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)

«День музеїв найкраще відзначати у музеї», – вирішили у Центрі культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради та запросили керівництво громади, працівників музеїв, закладів культури з усіх старостинських округів громади у садибу-музей Галини Міндер у селі Звірів.

Про це повідомила пресслужба Підгайцівської громади.

Мисткиня розповідає, що Музей декоративного мистецтва з’явився не випадково. Спочатку вона колекціонувала цікаві автентичні та етнографічні речі, пізніше додалися власні роботи. Оскільки за освітою вона майстер декоративно-прикладного мистецтва, тож коли експонатів накопичилося багато, аби розмістити усі експонати – збудувала будинок. Тут вже понад 2 роки діє музей і завжди відкриті двері для мистецтвознавців та туристів.
В експозиції чимало власних виробів в стилі - коренепластика, предметів декору, прикрас з екоматеріалів та раритетних елементів українського одягу та предметів побуту.

Будинок пані Галини – витвір мистецтва. Тут і фасад розписаний традиційними візерунками, і двері різьблені з дерева, подвір’я із тином та гніздом лелеки. Усе для того, аби перейнятися українським духом, знайти відгук генетичної пам’яті українця. 

В її руках коріння, зрізи дерев, переплетені гілки стають чудернацькими та дуже привабливими елементами декору. 

Унікальні вишивки та мереживні картини, ляльки-мотанки, дерев'яні ангели, пташечки, підкови, стародавні скрині з вишитими рушниками та сорочками, речі побуту, які вона купувала, привозила на Волинь, аби поповнити свою етнографічну колекцію – від усього захоплює дух. 

Користуючись нагодою, заступники Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько, Леонід Гроголь та Олександр Бляшук відзначили дипломами з нагоди професійного свята працівників музейної справи Підгайцівської громади – директорку Звірівського музею прикладного мистецтва Галину Міндер, керівника музею в селі Хорлупи Віталія Протасюка, заступницю директора з навчально-виховної роботи Хорлупівської гімназії, засновницю музею у селі Хорлупи Мирославу Вовк

Посадовці подякували  історикам, ентузіастам та мистецтвознавцям Підгайцівської громади за клопітку, але таку важливу справу –  продовження традицій, збереження історії рідного краю та внесок у розвиток культури Волині.

Валентин Приходько наголосив, що вони готові підтримувати та допомагати розвивати культурний та туристичний напрямок у громаді та зазначив, що наступного року варто виїзну нараду провести в Хорлупах, бо традицію Дня музеїв у громаді варто продовжувати.

До слова, знайти садибу Галини Міндер у Звірові нескладно, вона за 10 кілометрів від Луцька на трасі «Луцьк – Рівне», над дорогою є вказівник. Тут завжди чекають гостей.

У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)У Звірівському музеї завжди чекають гостей (фоторепортаж)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів