Поділитись:

У луцькому ЦНАПі переселенців консультуватимуть психологи, юристи і соцпрацівники

Четвер, 19 травня 2022, 12:31

ЦНАП міста Луцька та благодійний фонд «Рокада» на Волині домовилися про співпрацю. Щовівторка з 9:00 до 11:00 у ЦНАПі внутрішньо переміщені особи, які приїхали на Волині, можуть скористатися комплексною підтримкою від благодійників.

Йдеться про консультації психологів, юристів та соціальних працівників, – повідомили на сторінці ЦНАПу у фейсбуці. 

Благодійний фонд «Рокада» засновано у 2003 році. «Рокада» – виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Раніше метою фонду було надання підтримки біженцям і шукачам притулку, мобілізація спільноти біженців та сприянню їхньої інтеграції в українське суспільство. Проте з початком війни в Україні вектор допомоги фонду змінився і нині йдеться про гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним українцям у громадах, які їх прийняли. Також фонд надає психологічну, юридичну та соціальну підтримку.

Діяльність фонду охоплює:

  • соціальну допомогу і супровід внутрішньо переміщених осіб та їхніх дітей;
  • юридичну допомогу у вирішенні соціальних питань;
  • підтримку осередків внутрішньо переміщених осіб у громадах.
  • захист найбільш вразливих категорій: новоприбулих, дітей, жінок, осіб, що мають хронічні захворювання тощо;
  • гуманітарна складова діяльності благодійного фонду «Рокада» спрямована на поліпшення матеріальних та побутових умов внутрішньо переміщених осіб.

ВПО у громадах можуть звернутися до працівників благодійного фонду за консультацією та підтримкою. А громади у різних куточках України – за гуманітарною допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів