Поділитись:

У Луцьку діток-переселенців вчили ліпити глечики (відео)

Вівторок, 17 травня 2022, 17:31
У Луцьку діток-переселенців вчили ліпити глечики (відео)

З початку війни до Луцька переїхали чимало вимушених переселенців. З-поміж них і великі родини із дітьми. Втрата дому, нове місто й не розуміння, що ж буде далі, негативно вплинуло на малечу. Тож, аби хоч якось розвантажити їхні сумні думки, у Луцьку вирішили організувати серію майстер-класів з українського народного мистецтва. Днями дітки мали змогу навчитись ліпити глечики з глини.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Маленька Анастасійка – вимушена переселенка із Запорізької області. Через війну, яку влаштували рашисти на українській землі, дівчинка була вимушена разом із батьками переїхати до Луцька. Оселилися у гуртожитку для переселенців.

Аби відволіктися від усіх негараздів, дівчинка відвідує у Луцьку майстер-класи. Цього разу прийшла вчитися гончарному мистецтву. 

Майстер-клас із гончарного мистецтва організували у приміщенні Волинського фахового коледжу культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського. Навчитися ліпити глечики з глини сюди прийшли чимало дітей, які переїхали до Луцька з гарячих точок країни.

На занятті дітки вперше спробували сформувати керамічний виріб на гончарному колі. Глечик у кожного вийшов особливий.

Зі слів члена Спілки майстрів народного мистецтва України Володимира Кусика, таке заняття відволікає від різних тем.

«Для дітей це важливо… Народне мистецтво завжди рятувало… Шматочок глини – нічого немає. І за декілька хвилин ми маємо якийсь предмет. Так само будемо відбудовувати нашу державу», – зазначив він.

Організатори заходу кажуть: це вже не перший майстер-клас, який проводять відколи почалась війна. Потребу в їхньому проведенні викладачі коледжу помітили, коли поспілкувалися із дітьми-переселенцями. Бо ж коли тільки ті переїхали, на їхніх обличчях не було навіть посмішки. 

«Для дітей це дуже було важливо, особливо це було помітно на перших майстер-класах…Змінилось все. Вони допомогли дітям звільнитися, діти стали посміхатися... Вони стали дітьми. Власне, ці майстер-класи зробили свою роботу», – розповіла організаторка заходу Софія Панасюк.

Тож тепер згадки малечі про переїзд до Луцька будуть пов'язані не лише із болем війни, а й цікавими новими знаннями, навичками та навіть сувенірами, зробленими власноруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024