Поділитись:

У Луцьку дитсадки не працюватимуть до завершення воєнного стану

П'ятниця, 13 травня 2022, 17:52

фото ілюстративне

У Луцькій міській територіальній громаді вирішили, що до завершення воєнного стану садочки не відкриватимуть.

Про це розповів директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, – повідомляє ІА «Волинські новини». 

Дитячі садочки у Луцьку перестали працювати з 24 лютого. Наприкінці квітня – початку травня почала працювати комісія, яка мала оглянути приміщення на предмет безпеки в дитсадках. Наразі робота завершена

«Комісія попрацювала, в її складі були представники ДСНС, Держпродспоживслужби, поліції, міськради, департаменту освіти, керівники закладів освіти. І всі одноголосно висловили чітко свою позицію: у будь-якому випадку до кінця завершення правового режиму воєнного стану ніхто садочки відкривати не буде. Оскільки безпекова ситуація не є такою, яка б давала можливість відкривати їх», – повідомив Віталій Бондар.

Віталій Бондар зауважує: такий висновок не означає, що щось не так у садках, там все добре, проте підвальні приміщення мали би слугувати укриттями.

«Це має бути захисна споруда. Відповідно до норм, має бути певна товщина стін та інші умови. Тож ці приміщення не є такими, щоб використовувалися для дітей в цей непростий час. Тим паче, це малі діти і спустити їх в підвальне приміщення теж непросто. Тому поки чекаємо закінчення воєнного стану, дай Боже, 25 травня він завершиться і ми повернемось до питання відкриття садків», – повідомив він.

Разом з тим, проводити влітку капітальні ремонти наразі немає нагальної потреби, запевнив Віталій Бондар. Також зазначив, що коли з’являться сприятливі умови для відкриття закладів, то одночасно всі садочки не відкриватимуть.

«Після завершення режиму воєнного стану садочки відкриватимемо у міру потреби. Я не думаю, що буде необхідність відкривати всі, оскільки понад 40 % з 10 тисяч дітей, які відвідували садки, наразі перебувають за межами громади: або за кордоном, або в інших населених пунктах», – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024
20 лютого 2024