Назвали фіналістів конкурсу на звання кращого авто Європи (фото)

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:03

Організатори європейського конкурсу "Автомобіль року" опублікували список семи фіналістів, які поборються за перше місце. Кращу машину оголосять в березні наступного року на мотор-шоу в Женеві.

Про це йдеться на сайті Мотор.

Журі конкурсу, до якого входять автожурналісти з 22 країн, відібрало фіналістів з 40 претендентів. Ними стали п'ять європейських і дві японські моделі, при цьому деякі прем'єри цього року, наприклад, суперкар Honda NSX, кросовери Jaguar F-Pace і Skoda Kodiaq, електрокар Tesla Model X, не змогли пробитися в перелік претендентів на перше місце конкурсу.

Тож фіналістами конкурсу "Автомобіль року" стали:

Alfa Romeo Giulia

Citroen C3

Nissan Micra

Mercedes-Benz E-Class

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo S90 / V90

На початку жовтня були також названі претенденти на звання "Всесвітнього автомобіля року". У їх число увійшли 22 моделі. Крім того, за перемогу автівки будуть змагатися в категоріях "Представницький автомобіль / спорткар року", "Зелений автомобіль року" і "Міський автомобіль року".

Попереднім переможцем конкурсу "Автомобіль року в Європі" став хетчбек Opel Astra. До цього перше місце посідав Volkswagen Passat, хетчбек Peugeot 308, Volkswagen Golf сьомого покоління.