Поділитись:

Зеленський підписав закон про соцзахист політв’язнів та військовополонених (відео)

Середа, 18 травня 2022, 14:40

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про соціальний і правовий захист політв’язнів та військовополонених та членів їхніх сімей.

Про це Президент заявив у відеозверненні у середу, 18 травня, під час якого і підписав закон, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні, саме у цей день, я підписую ухвалений Верховною Радою закон "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”», – сказав Зеленський і підписав документ.

Він наголосив, що «цей закон для захисту всіх тих звичайних мирних цивільних людей, хто зазнав репресій від окупантів і хто був захоплений ними у полон».

«Цей закон, зокрема, і для Нарімана Джелялова, і багатьох інших, хто у Криму, у своєму рідному домі, позбавлений чужинцями волі. Для тих, хто утримується в тюрмах на півострові і хто вивезений в росію. Цей закон для рідних і близьких усіх бранців кремля – в Донецьку, Луганську, в усіх тих районах, і – в Криму. Для всіх, хто зазнав знущань від ворога. Це допомога і захист. І ми обовʼязково відновимо справедливість. Кирим сербєст оладжак!

Вічна пам'ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу!», – сказав глава Української держави.

Нагадаємо: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про подовження терміну воєнного стану в України. Ініціатор продовження воєнного стану – президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024