Поділитись:

росія не досягає своїх стратегічних цілей у війні проти України, – генсек НАТО

Неділя, 15 травня 2022, 19:51
росія не досягає своїх стратегічних цілей у війні проти України, – генсек НАТО

Після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, вона не досягла жодної із стратегічних цілей із захоплення українських територій або підриву єдності НАТО.

Про це на пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Берліні сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. За станом здоров’я він брав участь у цьому заході віртуально. Про це повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні під час зустрічі ми обговорили нашу потужну підтримку України… російська війна в Україні не йде так, як планувала москва. Вони не змогли взяти Київ, їх відкинули від Харкова, їх головний наступ на Донбасі був зупинений. росія не досягає своїх стратегічних цілей. Президент путін хотів завдати поразки Україні, зруйнувати НАТО та розділити Північну Америку й Європу. Але Україна стоїть, НАТО сильніше, ніж будь-коли, Європа та Північна Америка міцно поєднані. Україна може виграти цю війну», – заявив Столтенберг.

Він зауважив, що українці хоробро захищають свою землю, і союзники по Альянсу допомагають їм у цій боротьбі, надають підтримку у сфері безпеки, що варта мільярдів доларів. Протягом попередніх років союзники по Альянсу надали тренування десяткам тисяч українських військовослужбовців.

«Все це щодня приносить великі зміни у ситуацію на полі бою. Ми маємо продовжувати та нарощувати нашу військову допомогу для України та працювати далі під егідою Групи з підтримки України, яка щойно провела зустрічі у Рамштайні», – сказав Генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що війна росії проти України матиме довгострокові наслідки для всієї системи європейської безпеки. Під час саміту у Мадриді союзники розглянуть шляхи подальшого зміцнення політики стримування та оборони НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів